zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Blog

Čištění látkových rolet: Vaše rolety budou zase jako nové

Pořídili jste si domů látkovou roletu a tušíte, že je třeba se o ni jednou za čas postarat, aby vám déle vydržela a stále vypadala jako při pořízení. Je to tak. I o látkovou roletu je potřeba pečovat, i když vás uklidníme, nemusí to být moc často a rozhodně to není nijak náročn...

 Petra Šenková
 14.07.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (4. díl)

Tímto dílem uzavíráme sérii článků od pana architekta Petra Brandejského. Zaměřil se na světové strany a stínění, vše doplnil názornými grafikami. Tak se vrhněte do čtení...

 

 Labona
 23.06.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (3. díl)

A je tu další díl ze seriálu o tepelné a světelné stabilitě budov od pana Ing.arch Petra Brandejského. Tentokrát zaměřený na stínění a orientaci stavby. Tak se pusťte do čtení... 

 

 Labona
 09.06.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Stínění na chaty a chalupy

Mnozí z nás už teď trávíme víkendy nebo i jiné dny volna na chatě či chalupě. Blíží se nejspíš velmi teplé léto a proto přichází na řadu probrat možnosti stínění našich druhých domovů.

 Petra Šenková
 26.05.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...

 Labona
 12.05.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Byli jsme na ČT1 v pořadu Polopatě a máme pro vás záznam

Dostalo se nám nabídky účasti v pořadu na ČT1. Byla to pro nás velká příležitost. Tak jsme se jí hned chopili a ve vysílání představili krásnou pergolu Artosi. Nestihli jste nás v přímém přenosu? Nevadí. Máme tu pro vás záznam.

 Petra Šenková
 10.05.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

 Petra Šenková
 04.05.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Tepelná stabilita budov – stínící technika (1. díl)

Připravili jsme pro vás sérii článků, ve kterých se pan Ing. arch. Petr Brandejský zaměří na informace ohledně tepelné stability budov. Dozvíte se rozdělení standardu budov, tipy pro zlepšení tepelné stability u novostaveb i starších domů a mnoho dalšího. Pusťme se do toho.

 Labona
 28.04.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Čištění markýz: Takto bude vaše markýza zase perfektní

Potřebujete si zastínit místo na příjemné posezení u snídaně či večeře, kdy vám slunce svítí přímo na verandu? Nebo chcete jednoduše zamezit přímému průniku slunečních paprsků v průběhu dne do místnosti? K tomu je ideálním řešením markýza. V...

 Petra Šenková
 14.04.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Srovnání venkovních žaluzií a rolet - které vybrat?

Pojďme se v tomto článku podívat na další často diskutované téma při výběru stínící techniky. Tentokrát se podíváme na rozdíly mezi venkovními žaluziemi a roletami.

 Petra Šenková
 31.03.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této...

 Petra Šenková
 17.03.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Klimatizace versus venkovní stínění – co vyhraje u vás?

Často řešený problém – raději klimatizace nebo venkovní stínění? Která varianta je lepší? Jaké jsou výhody a nevýhody? To se můžete dočíst v tomto článku.

 Petra Šenková
 03.03.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Stavba rodinného domu v roce 2020 - důvod k panice?

Začali jste stavět, nebo teprve zvažujete všechny možnosti výstavby rodinného domu a bojíte se změn, které nastaly v oblasti energetické náročnosti budov se začátkem roku 2020? Obavy stranou. Přečtěte si náš článek, který jsme doplnili i informačně nabitým videem od Svépomocí.cz, ve kter...

 Petra Šenková
 18.02.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Horizontální žaluzie nebo látkové rolety?

Je to velmi často probírané téma. Když zvažujete interní zastínění oken, toto jsou dvě nejčastěji volené varianty. Jaké jsou jejich výhody?

 Petra Šenková
 21.01.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

 Petra Šenková
 07.01.2020
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?

 Petra Šenková
 10.12.2019
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Podpořte nás v prestižní soutěži ShopRoku 2019

Začala očekávaná událost roku - jedenáctý ročník prestižní soutěže ShopRoku 2019 od společnosti Heureka. Můžete hlasovat pro více e-shopů, zabere vám to ani ne minutku.

 Petra Šenková
 02.12.2019
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

 Petra Šenková
 26.11.2019
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Typy screenových rolet

Nabídka screenových rolet je dnes už poměrně obsáhlá, ale kdo se v tom má vyznat? Proto se v dnešním článku podíváme na výhody venkovních screenových rolet, jejich druhy a rozdíly mezi nimi.

 Petra Šenková
 12.11.2019
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém doká...

 Sandra Heierhoff
 29.10.2019
 doba čtení:
PŘEČÍST ČLÁNEK

Nejčtenější články

Jak vybrat žaluzie?

Když padne slovo žaluzie, každý si většinou vybaví stínění na okně. Když ale přijde na věc a je potřeba se rozhodnout, jaké žaluzie pořídit domů, není výběr už tak jasný. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém popíšeme 3 základní druhy žaluzií.

Markýza aneb jak se chránit nejen na terase

Účel žaluzií je bezpochyby jasný, chrání interiér vašeho domova před dopadajícími slunečními paprsky, a tím nadměrnému přehřívání vnitřních prostor.

Jaké jsou výhody v sestavě fotovoltaiky od ENBRY oproti konkurenci?

Fotovoltaika je stále populárním způsobem, jak snížit náklady na energie a přispět k ochraně životního prostředí. Pokud uvažujete o instalaci fotovoltaické elektrárny, podívejte se níže, jaké výhody oproti konkurenci přináší pořízení sestavy FVE od společnosti ENBRA.

Jsme tým Labona a píšeme pro vás články a zajímavosti o žaluziích a roletách

Pavel Hrdlička

Majitel

Labona

Obchod

Petra Šenková

Marketing

Načíst další