zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Bioklimatická pergola - novinka pro vaši zahradu

Trávíte hodně času na zahradě nebo na terase? Posedíte rádi se svojí rodinou nebo přáteli venku, ale nebaví vás, když vám plány kazí počasí? Pak je pro vás bioklimatická pergola ideálním řešením. Jaké jsou její přednosti?

Pergoly jsou stále více vidět na mnoha zahradách. Jsou estetickým prvkem, díky kterému se zahrada zútulní a vytvoří přijemné prostředí k posezení. Bioklimatická pergola má hliníkové lamely, které lze naklápět od 0° do 130°.  Při slunečních dnech se lamely naklopí tak, aby odrazily sluneční záření a zároveň se odvětrával vnitřek pergoly. Světlo a stín se reguluje dle momentální potřeby. Může však nastat situace, kdy stínění střešními lamelami nestačí, proto je konstrukce pergoly přizpůsobena k možnosti montáže screenových rolet.

Poradí si také s deštěm

Za deštivého počasí stačí lamely sklopit úplně vodorovně, slunolam pak funguje jako celistvá střecha. Dešťová voda je odváděna pomocí stojek pergoly.  Střechu pergoly lze rozdělit na více sekcí. Lamely se pak polohují dle libosti v každé sekci zvlášť.

bioklimatická pergola

V naší nabídce naleznete hned 3 možnosti způsobu montáže, abyste si mohli pergolu umístit kam potřebujete:

  • Volně stojící, lamely rovnoběžně s kratší stranou pergoly
  • Do zdi, lamely rovnoběžně s kratší stranou, zeď je rovnoběžná s lamelami
  • Do zdi, lamely rovnoběžné s kratší stranou, zeď je kolmá na kratší stranu

pergola na zahradu

Multifunkční bioklimatická pergola je vyvinuta českým výrobcem Isotra tak, aby splnila vysoké nároky na pohodlí a zajistila komfortní pobyt na zahradách či terasách.


Pavel Hrdlička




Styly bydlení - Retro, rustikální a industriální (3. díl)

A máme tu poslední díl ze série věnující se stylům bydlení. V tomto se podíváme na styly retro, rustikální a industriální. Tak se pusťte do čtení.

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy končí

Akce na bioklimatické pergoly a venkovní žaluzie brzy skončí. Do konce února máte ještě možnost objednat pergolu ARTOSI se slevou 6 % a také se screenovými roletami 1 + 1 zdarma. U venkovních žaluzií jede akce 4 + 1 zdarma. Využijte obou akcí zavčas a buďte připraveni na léto.

Nová podoba plissé? Žaluzie!

Plissé, textilie s uměle vytvořenými záhyby, byla dříve velice populárním a exkluzivním materiálem pro výrobu módních oděvů pro ženy, výrobu manžet a podobně. Podívejte se na plissé z jiného úhlu pohledu a dodejte svému domovu šmrnc!

Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.