zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Centimetry nebo milimetry — také se občas ztrácíte?

Chystáte se objednat nové stínění, začínáte s vyměřováním rozměrů a najednou stojíte s metrem v ruce a váháte, jaký údaj vlastně zapsat do konfigurátoru? Máte v tom také zmatek?

Nebojte se, nejste v tom sami :) Ať jste, kde jste, setkáváte se s různými mírami. Jdete kupovat hadici k bazénu, kabel k připojení počítače nebo třeba látku na nové závěsy. Vše je udáno v metrech.

Zavítáte na stránky prodejců elektroniky, tam se nejčastěji setkáte s centimetry (potažmo palci). Chcete změřit naše rostoucí dítko a udělat si čárku na rámu dveří a škrtáte centimetry. Nebo si hodláte zapsat úspěch ve vašem dietním programu a opět si zapíšete ubývající centimetry.

A pak přijdete třeba právě na naše stránky Labona.cz a najednou prásk - žaluzie má mít od 300 mm do 2000 mm. Ufff… To je vlastně kolik? Na kterou čárku na metru koukat?

Víme, že v běžném životě se potkáváte asi nejčastěji s centimetry, možná metry. My to rozhodně nechceme komplikovat, ale pro používání milimetrů máme velmi dobré důvody:

  1. vyrábíme žaluzie a rolety na milimetr přesně dle vámi zadaných rozměrů. Díky tomu pak skvěle sedí na vašich oknech a plní perfektně svoji úlohu.
  2. Jednotka milimetr je všeobecně uznávaná a zavedená řemeslná míra.
  3. Desetinná čárka u centimetrů by v udávání přesných milimetrových rozměrů mátla a zbytečně by docházelo k častějším chybám a nepřesnostem.

U každého produktu, který najdete na našich stránkách, je proto uveden přesný postup, jak správně vyměřit šířku i výšku. Důležité při měření je se dívat na menší čárky na svinovacím metru a zapsat si pak celou hodnotu.

Ve většině případů doporučujeme okno měřit ve třech různých místech a do konfigurátoru zapsat nejmenší naměřenou hodnotu, aby žaluzie nikde nedrhla a nezasekávala se. Díky trojímu měření si mimojiné i sami ověříte, že měříte správně a nepřehlédli jste se náhodou.

Věříme, že vše zvládnete vyměřit bez problémů a v případě nejasností vám budeme nápomocni na naší infolince.


Petra Šenková




ENBRA - náš spolehlivý partner pro fotovoltaiku

V dnešní době je velmi náročné si zvolit spolehlivého partnera a dodavatele v oblasti fotovoltaiky. Média jsou protkaná množstvím kauz o selhání několika společností a firem a proto je důležité najít spolehlivou a stabilní společnost. Tou je například česká společnost ENBRA. Přečtěte si více o její historii, zkušenostech a úspěších.

Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.

Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Třetí

Na řadu se dostal třetí článek o tom, jak má správně vypadat zabalená zásilka. Již víme, co očekávat při objednávce vnitřního stínění. V prvním díle šlo o interiérové žaluzie a ve druhém o látkové interiérové stínění. Nyní se podíváme na zásilky stínění určeného pro exteriér.

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.