zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Centimetry nebo milimetry — také se občas ztrácíte?

Chystáte se objednat nové stínění, začínáte s vyměřováním rozměrů a najednou stojíte s metrem v ruce a váháte, jaký údaj vlastně zapsat do konfigurátoru? Máte v tom také zmatek?

Nebojte se, nejste v tom sami :) Ať jste, kde jste, setkáváte se s různými mírami. Jdete kupovat hadici k bazénu, kabel k připojení počítače nebo třeba látku na nové závěsy. Vše je udáno v metrech.

Zavítáte na stránky prodejců elektroniky, tam se nejčastěji setkáte s centimetry (potažmo palci). Chcete změřit naše rostoucí dítko a udělat si čárku na rámu dveří a škrtáte centimetry. Nebo si hodláte zapsat úspěch ve vašem dietním programu a opět si zapíšete ubývající centimetry.

A pak přijdete třeba právě na naše stránky Labona.cz a najednou prásk - žaluzie má mít od 300 mm do 2000 mm. Ufff… To je vlastně kolik? Na kterou čárku na metru koukat?

Víme, že v běžném životě se potkáváte asi nejčastěji s centimetry, možná metry. My to rozhodně nechceme komplikovat, ale pro používání milimetrů máme velmi dobré důvody:

  1. vyrábíme žaluzie a rolety na milimetr přesně dle vámi zadaných rozměrů. Díky tomu pak skvěle sedí na vašich oknech a plní perfektně svoji úlohu.
  2. Jednotka milimetr je všeobecně uznávaná a zavedená řemeslná míra.
  3. Desetinná čárka u centimetrů by v udávání přesných milimetrových rozměrů mátla a zbytečně by docházelo k častějším chybám a nepřesnostem.

U každého produktu, který najdete na našich stránkách, je proto uveden přesný postup, jak správně vyměřit šířku i výšku. Důležité při měření je se dívat na menší čárky na svinovacím metru a zapsat si pak celou hodnotu.

Ve většině případů doporučujeme okno měřit ve třech různých místech a do konfigurátoru zapsat nejmenší naměřenou hodnotu, aby žaluzie nikde nedrhla a nezasekávala se. Díky trojímu měření si mimojiné i sami ověříte, že měříte správně a nepřehlédli jste se náhodou.

Věříme, že vše zvládnete vyměřit bez problémů a v případě nejasností vám budeme nápomocni na naší infolince.


Petra Šenková




Originální stínění oken – to jsou látkové rolety den a noc

V posledních letech oživily nabídku klasických látkových rolet i výjimečné rolety s názvem den a noc, zebra nebo ve zkratce duorolety. V čem se liší od běžných rolet?

 

Nejoblíbenější druhy interiérového stínění

V dnešní době je stínění do interiéru jedním z nejdůležitějších prvků při zařizování domů a kanceláří. Pomáhá udržovat soukromí a chrání proti slunečnímu záření a vedru, zatímco dodává interiéru styl a eleganci. Mezi nejoblíbenější druhy stínění patří horizontální žaluzie, vertikální žaluzie a látkové rolety.

Jarní péče o exteriérovou stínicí techniku

S končícím studeným počasím nastává čas pravidelného jarního úklidu, k němuž neodmyslitelně patří i úklid zahrady a okolí domu. A protože je jaro svými teplotami ideálním obdobím pro mytí oken, měli bychom se spolu s nimi zaměřit i na čištění a pravidelnou údržbu stínící techniky. V dnešním článku se zaměříme na péči o exteriérovou stínící techniku a sítě proti hmyzu.

Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní...