zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Čištění látkových rolet: Vaše rolety budou zase jako nové

Pořídili jste si domů látkovou roletu a tušíte, že je třeba se o ni jednou za čas postarat, aby vám déle vydržela a stále vypadala jako při pořízení. Je to tak. I o látkovou roletu je potřeba pečovat, i když vás uklidníme, nemusí to být moc často a rozhodně to není nijak náročné.

Co je to látková roleta a jaké jsou varianty?

Dnešní doba nabízí mnoho typů zastínění vašeho bydlení. Mezi ně také patří látkové rolety, které u nás můžete mít hned v několika provedeních a barvách. Zároveň nabízí příjemné zastínění a dodá místnosti nádech elegance. Rolety si můžete prohlédnout a vybrat si, která by se do vašeho interiéru nejvíce hodila. V nabídce jsou například látkové rolety plastové, kovové, dále bez vrtání nebo zaměřené na denní a noční stínění. Jak vybrat ideální látku se dále dočtete v tomto článku.

látkové rolety

 

Nabídka látkových rolet

 

Jak vyčistit látkovou roletu?

Údržba, jako asi u každé věci, kterou si pořídíme, je nedílnou součástí, pokud chceme, aby nám nějaký ten pátek sloužila k danému účelu. Jakékoliv čištění se samozřejmě odvíjí od prostředí, kde je roleta nainstalována. Nicméně u látkových rolet není tato činnost nijak náročná a stačí ji provádět pouze jednou za rok. To není tak špatné, že?

Nejčastěji se jedná o prachový nános na roletě, který se dá jednoduše vysát vysavačem při nízkém výkonu a nasazenou úzkou hubicí. Je dobré roletu přidržovat a postupovat opatrně, ovšem prach jde ve většině případů velmi lehce dolů.

Pokud se na roletu dostalo lehké znečištění ve formě skvrnek či jiných nečistot, nemusíte se bát. Stačí si připravit vodu se saponátem (opatrně pouze na to, jaký saponát užíváte) a také hadřík. Tento způsob je velmi jemný a látková roleta do sebe nevsákne mnoho vody.

Pokud by došlo k většímu znečištění, rozhodně látkovou roletu nedávejte do pračky. Vlákna by se mohla porušit a celá roleta ztratit svoji funkci. V tomto případě je nejlepší, když zavoláte odborníka, který vám roletu vyčistí a zbaví nečistot, protože jsou vybaveni speciální technikou pro tyto účely.

Vidíte, není to ani časově, ani fyzicky náročné a vaše krásné látkové rolety vám můžou sloužit mnoho let bez větší námahy a zdobit místnosti, ve kterých prožíváte spoustu skvělých zážitků.


Petra Šenková




Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. 

Jak fungují optimizéry u fotovoltaiky a kdy se vyplatí je použít?

Už jste někdy slyšeli, že celek funguje tak, jako jeho nejslabší článek? A toto je přesně případ fotovoltaického systému bez použití optimizérů. Jak fungují? 

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější?

Akce 4 + 1 na interiérové stínění a sítě proti hmyzu

Další výhodná akce je tu. Pořiďte si 5 kousků interiérového stínění a jeden z nich dostanete zdarma. Více k akci se dozvíte v článku.