zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Dotace na venkovní stínicí techniku spadá do oblasti podpory A – zateplení rodinných domů a v programu Ministerstva životního prostředí patří k nejefektivnějším programům v České republice, které jsou zaměřené na úspory energií v rodinných a bytových domech.

 

Novinkou v tomto programu je právě možnost získání příspěvku na venkovní stínicí techniku. Požádat o něj můžete současně s dotací na zateplení.  Výše podpory činí 500 nebo 1000 Kč/m2 stíněné plochy dle způsobu ovládání.

Manuální nebo inteligentní ovládání?

Manuálně ovládané prvky mají nižší podporu, a to, 500 Kč/m2 zastíněného okna. Manuálně ovládanými prvky je myšleno jak mechanické, tak motorické ovládání (např. pomocí tlačítek či dálkového ovladače). Vyšší částka 1000 Kč/m2 zastíněného okna se týká stínicích prvků s inteligentním automatickým ovládáním.

 

Dokdy můžete žádat o dotaci?

Žádat o dotaci můžete až do 31. 12. 2021. Žádost lze podat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací.

Kde o ni žádat?

Žádosti se přijímají elektronicky, potřebný formulář a další informace najdete na webových stránkách novazelenausporam.cz. V pondělí 15. 10. 2018 byla také spuštěna nová aplikace pro příjem žádostí a najdete ji zde.

Dobrou zprávou pro šikovné domácí kutily také je, že v případě žádosti o dotaci v oblasti podpory Azateplení rodinných domů, nemusíte realizaci řešit prostřednictvím autorizované firmy, ale nově můžete projekt provést svépomocí! To znamená, že venkovní stínicí techniku můžete také nakoupit u nás, v internetovém obchodě Labona.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života.

Bioklimatická pergola jako výhodná dlouhodobá investice

V tomto článku se podíváme na bioklimatickou pergolu z hlediska financí. Pořízení hliníkové pergoly není levná záležitost, přesto se na to podívejme trochu jiným pohledem - ve srovnání s pořízením nemovitosti, neboli prostoru pro pobývání.

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.