zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Dotace na venkovní stínicí techniku spadá do oblasti podpory A – zateplení rodinných domů a v programu Ministerstva životního prostředí patří k nejefektivnějším programům v České republice, které jsou zaměřené na úspory energií v rodinných a bytových domech.

 

Novinkou v tomto programu je právě možnost získání příspěvku na venkovní stínicí techniku. Požádat o něj můžete současně s dotací na zateplení.  Výše podpory činí 500 nebo 1000 Kč/m2 stíněné plochy dle způsobu ovládání.

Manuální nebo inteligentní ovládání?

Manuálně ovládané prvky mají nižší podporu, a to, 500 Kč/m2 zastíněného okna. Manuálně ovládanými prvky je myšleno jak mechanické, tak motorické ovládání (např. pomocí tlačítek či dálkového ovladače). Vyšší částka 1000 Kč/m2 zastíněného okna se týká stínicích prvků s inteligentním automatickým ovládáním.

 

Dokdy můžete žádat o dotaci?

Žádat o dotaci můžete až do 31. 12. 2021. Žádost lze podat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací.

Kde o ni žádat?

Žádosti se přijímají elektronicky, potřebný formulář a další informace najdete na webových stránkách novazelenausporam.cz. V pondělí 15. 10. 2018 byla také spuštěna nová aplikace pro příjem žádostí a najdete ji zde.

Dobrou zprávou pro šikovné domácí kutily také je, že v případě žádosti o dotaci v oblasti podpory Azateplení rodinných domů, nemusíte realizaci řešit prostřednictvím autorizované firmy, ale nově můžete projekt provést svépomocí! To znamená, že venkovní stínicí techniku můžete také nakoupit u nás, v internetovém obchodě Labona.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Nejčastější závady horizontálních žaluzií: Jak si je můžete sami opravit?

Povedlo se vám nechtěně přetrhnout řetízek u žaluzie, prasknout silonové lanko nebo jinak poničit již namontovanou žaluzii? Nevěšte hlavu, není to nic, co by nešlo vyřešit. A s náhradními díly a manuály pro opravu od nás to zvládnete dokonce i svépomocí.

Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

PS2 - co se skrývá za touto zkratkou? Skvělý pomocník v ochraně proti hmyzu!

Jak si zajistit doma klid a nemuset přitom mít neustále zavřené dveře a okna? Ideální volbou pro ochranu proti hmyzu na velká okna a posuvné dveře jsou jednoznačně plisované sítě. Přečtěte si více o jejich výhodách v následujícím článku.

Hliníkové pergoly: Moderní a multifunkční řešení pro každou zahradu

V posledních letech se stává přeměna zahrad na útulná a funkční venkovní místa stále populárnějším trendem. Hliníkové pergoly, zejména ty od společnosti Isotra, jako je model bioklimatické pergoly Artosi, hrají v této proměně klíčovou roli. Nabízí perfektní spojení stylu, funkčnosti a udržitelnosti, které obohacuje každý venkovní prostor.