zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Dotace na venkovní stínicí techniku spadá do oblasti podpory A – zateplení rodinných domů a v programu Ministerstva životního prostředí patří k nejefektivnějším programům v České republice, které jsou zaměřené na úspory energií v rodinných a bytových domech.

 

Novinkou v tomto programu je právě možnost získání příspěvku na venkovní stínicí techniku. Požádat o něj můžete současně s dotací na zateplení.  Výše podpory činí 500 nebo 1000 Kč/m2 stíněné plochy dle způsobu ovládání.

Manuální nebo inteligentní ovládání?

Manuálně ovládané prvky mají nižší podporu, a to, 500 Kč/m2 zastíněného okna. Manuálně ovládanými prvky je myšleno jak mechanické, tak motorické ovládání (např. pomocí tlačítek či dálkového ovladače). Vyšší částka 1000 Kč/m2 zastíněného okna se týká stínicích prvků s inteligentním automatickým ovládáním.

 

Dokdy můžete žádat o dotaci?

Žádat o dotaci můžete až do 31. 12. 2021. Žádost lze podat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací.

Kde o ni žádat?

Žádosti se přijímají elektronicky, potřebný formulář a další informace najdete na webových stránkách novazelenausporam.cz. V pondělí 15. 10. 2018 byla také spuštěna nová aplikace pro příjem žádostí a najdete ji zde.

Dobrou zprávou pro šikovné domácí kutily také je, že v případě žádosti o dotaci v oblasti podpory Azateplení rodinných domů, nemusíte realizaci řešit prostřednictvím autorizované firmy, ale nově můžete projekt provést svépomocí! To znamená, že venkovní stínicí techniku můžete také nakoupit u nás, v internetovém obchodě Labona.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Jaké jsou výhody v sestavě fotovoltaiky od ENBRY oproti konkurenci?

Fotovoltaika je stále populárním způsobem, jak snížit náklady na energie a přispět k ochraně životního prostředí. Pokud uvažujete o instalaci fotovoltaické elektrárny, podívejte se níže, jaké výhody oproti konkurenci přináší pořízení sestavy FVE od společnosti ENBRA.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním.

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.