zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Dotace na venkovní stínicí techniku spadá do oblasti podpory A – zateplení rodinných domů a v programu Ministerstva životního prostředí patří k nejefektivnějším programům v České republice, které jsou zaměřené na úspory energií v rodinných a bytových domech.

 

Novinkou v tomto programu je právě možnost získání příspěvku na venkovní stínicí techniku. Požádat o něj můžete současně s dotací na zateplení.  Výše podpory činí 500 nebo 1000 Kč/m2 stíněné plochy dle způsobu ovládání.

Manuální nebo inteligentní ovládání?

Manuálně ovládané prvky mají nižší podporu, a to, 500 Kč/m2 zastíněného okna. Manuálně ovládanými prvky je myšleno jak mechanické, tak motorické ovládání (např. pomocí tlačítek či dálkového ovladače). Vyšší částka 1000 Kč/m2 zastíněného okna se týká stínicích prvků s inteligentním automatickým ovládáním.

 

Dokdy můžete žádat o dotaci?

Žádat o dotaci můžete až do 31. 12. 2021. Žádost lze podat před zahájením, v průběhu nebo po dokončení prací.

Kde o ni žádat?

Žádosti se přijímají elektronicky, potřebný formulář a další informace najdete na webových stránkách novazelenausporam.cz. V pondělí 15. 10. 2018 byla také spuštěna nová aplikace pro příjem žádostí a najdete ji zde.

Dobrou zprávou pro šikovné domácí kutily také je, že v případě žádosti o dotaci v oblasti podpory Azateplení rodinných domů, nemusíte realizaci řešit prostřednictvím autorizované firmy, ale nově můžete projekt provést svépomocí! To znamená, že venkovní stínicí techniku můžete také nakoupit u nás, v internetovém obchodě Labona.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro dení aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná.  Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.

Nestresujte se nákupem stínění – s námi objednáte rychle a z pohodlí domova

I nadále se situace vyvíjí tak trochu nepředvídatelně a co je dnes, nemusí být zítra. Máme pro vás ale dobrou zprávu — nákup stínění online funguje bez omezení a nemusí tak být zbytečně strašák a žrout času.