zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Vzhled pergoly

Vzhled pergoly závisí především na osobních preferencích. Dřevěné pergoly se díky přírodnímu materiálu hodí téměř do všech zahrad, ve kterých převažuje zeleň, a jsou vhodným řešením pro ty, kteří mají v oblibě přírodní, teplé materiály. Oproti tomu hliník je vzhledově velmi moderním a univerzálním materiálem. Díky široké škále barevných provedení jej lze sladit s jakýmkoli stylem zahradní architektury. 

Odolnost a nároky na údržbu

Z hlediska odolnosti vítězí zajisté hliník. Ten totiž nabízí dlouhou životnost i bez pravidelné péče, bez které se dřevo rozhodně neobejde. Dřevo navíc stále pracuje a postupem času může docházet k jeho praskání a různým tvarovým změnám.

Pořizovací náklady

Dřevěné pergoly bývají většinou tou levnější variantou, avšak hliníkovým pergolám nedokáží konkurovat v oblasti uživatelského komfortu. Předností hliníkových pergol je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat individuálně podle aktuální pozice slunečních paprsků. Lamely lze naklánět od 0° do 130° a tím dokonale regulovat sluneční svit.


Petra Šenková




Nechte se okouzlit přirozeným půvabem dřevěné žaluzie

Dřevěné horizontální žaluzie vdechnou do interiéru atmosféru klidu a pohodlí. Nesou s sebou kus přírody. Jsou čisté, přirozené a elegantní. 

Proč pořídit plastový plot?

Mám raději dřevo. Nesnáším plastové výrobky. Dřevo je živé, plast je mrtvý. Už jste někdy slyšeli podobné věty? Určitě ano. Já souhlasím také. Teď se na to podíváme trošku z jiného úhlu.

Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Druhý

V minulém článku jsme si pro představu ukázali, jak vypadají balíky se zbožím, které si objednáte v eshopu Labona. Budeme pokračovat ve stejném duchu a ukážeme si další zásilky našich produktů. Tentokrát se podíváme blíže na vnitřní látkové stínění.