zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Vzhled pergoly

Vzhled pergoly závisí především na osobních preferencích. Dřevěné pergoly se díky přírodnímu materiálu hodí téměř do všech zahrad, ve kterých převažuje zeleň, a jsou vhodným řešením pro ty, kteří mají v oblibě přírodní, teplé materiály. Oproti tomu hliník je vzhledově velmi moderním a univerzálním materiálem. Díky široké škále barevných provedení jej lze sladit s jakýmkoli stylem zahradní architektury. 

Odolnost a nároky na údržbu

Z hlediska odolnosti vítězí zajisté hliník. Ten totiž nabízí dlouhou životnost i bez pravidelné péče, bez které se dřevo rozhodně neobejde. Dřevo navíc stále pracuje a postupem času může docházet k jeho praskání a různým tvarovým změnám.

Pořizovací náklady

Dřevěné pergoly bývají většinou tou levnější variantou, avšak hliníkovým pergolám nedokáží konkurovat v oblasti uživatelského komfortu. Předností hliníkových pergol je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat individuálně podle aktuální pozice slunečních paprsků. Lamely lze naklánět od 0° do 130° a tím dokonale regulovat sluneční svit.


Petra Šenková




S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Jak zastínit francouzská okna?

Francouzská okna jsou krásná, velká a díky nim máme v domě mnoho světla. Na druhou stranu se však můžeme cítit jako na výstavě, kde my jsme exponáty. Pohledy cizích lidí do našeho obydlí nejsou nikomu příjemné. Možností, jak zastínit francouzská okna, je mnoho. Jaké typy stínění použít, abychom v domě mohli regulovat světlo, teplo a také měli nějaké soukromí?

Horizontální žaluzie na řetízek – klasika, která nikdy neomrzí

Klasické interiérové žaluzie jsou nejprodávanějším zbožím v našem e-shopu. Trend horizontálních žaluzií se stále drží na vrcholu a není se čemu divit.

Pokud budu chtít instalovat venkovní žaluzie, je nutné se poradit předem?

V případě, že se rozhodnete instalovat na rodinný dům venkovní žaluzie, je dobré řešit tuto otázku již v projektové dokumentaci. Ideální je příprava překladů nebo podhledů, které se připraví...