zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Vzhled pergoly

Vzhled pergoly závisí především na osobních preferencích. Dřevěné pergoly se díky přírodnímu materiálu hodí téměř do všech zahrad, ve kterých převažuje zeleň, a jsou vhodným řešením pro ty, kteří mají v oblibě přírodní, teplé materiály. Oproti tomu hliník je vzhledově velmi moderním a univerzálním materiálem. Díky široké škále barevných provedení jej lze sladit s jakýmkoli stylem zahradní architektury. 

Odolnost a nároky na údržbu

Z hlediska odolnosti vítězí zajisté hliník. Ten totiž nabízí dlouhou životnost i bez pravidelné péče, bez které se dřevo rozhodně neobejde. Dřevo navíc stále pracuje a postupem času může docházet k jeho praskání a různým tvarovým změnám.

Pořizovací náklady

Dřevěné pergoly bývají většinou tou levnější variantou, avšak hliníkovým pergolám nedokáží konkurovat v oblasti uživatelského komfortu. Předností hliníkových pergol je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat individuálně podle aktuální pozice slunečních paprsků. Lamely lze naklánět od 0° do 130° a tím dokonale regulovat sluneční svit.


Petra Šenková




Proč pořídit rolovací sítě proti hmyzu v zimě?

Sítě proti hmyzu jsou skvělým pomocníkem do domácnosti od jara až do podzimu. Přemýšlíte, že si je pořídíte? Vybírat můžete začít už nyní, ať si můžete užívat příchod jara bez starostí s otravným hmyzem.

Samonosné žaluzie – novinky ve venkovních žaluziích

Díky svým přednostem jsou venkovní žaluzie stále více žádány nejen pro novostavby, ale i pro starší domy. Novinkou na našem e-shopu jsou nové typy samonosných žaluzií.

Jaké jsou hlavní rozdíly u pergoly ARTOSI oproti konkurenčním bioklimatickým pergolám?

Během uplynulého roku jsme měli možnost se zúčastnit 3 velkých veletrhů a projít si tak více konkurenčních pergol. Článek nemá sloužit k hanění cizích produktů, ale k vyzdvižení výhod a kladů pergoly ARTOSI. Pokud se chystáte na koupi bioklimatické pergoly na vaši terasu a plánujete si projít více prodejců, zaměřte se na následující body. 

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.