zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Vzhled pergoly

Vzhled pergoly závisí především na osobních preferencích. Dřevěné pergoly se díky přírodnímu materiálu hodí téměř do všech zahrad, ve kterých převažuje zeleň, a jsou vhodným řešením pro ty, kteří mají v oblibě přírodní, teplé materiály. Oproti tomu hliník je vzhledově velmi moderním a univerzálním materiálem. Díky široké škále barevných provedení jej lze sladit s jakýmkoli stylem zahradní architektury. 

Odolnost a nároky na údržbu

Z hlediska odolnosti vítězí zajisté hliník. Ten totiž nabízí dlouhou životnost i bez pravidelné péče, bez které se dřevo rozhodně neobejde. Dřevo navíc stále pracuje a postupem času může docházet k jeho praskání a různým tvarovým změnám.

Pořizovací náklady

Dřevěné pergoly bývají většinou tou levnější variantou, avšak hliníkovým pergolám nedokáží konkurovat v oblasti uživatelského komfortu. Předností hliníkových pergol je možnost rozdělení střechy na více nezávislých sekcí, které lze ovládat individuálně podle aktuální pozice slunečních paprsků. Lamely lze naklánět od 0° do 130° a tím dokonale regulovat sluneční svit.


Petra Šenková




Textil na terase: jaká by měla být látka pro markýzu?

Ať už máte k dispozici balkon, terasu, nebo rovnou celou zahradu, vždy musíte promyslet, jak do prostoru vhodně umístit venkovní nábytek a jaké zvolit venkovní stínění, aby vám bylo příjemně.

Dopřejte venkovnímu stínění zaslouženou péči za dobře odvedenou práci

Podzim se pomalu ale jistě blíží. Většina z nás se každoročně vrháme do pravidelného úklidu. A péče o stínění by měla být jeho součástí. Během horkých letních dní nás chrání před pálivými paprsky, dopřává nám příjemné klima, nebo nám umožňuje nerušený spánek i v ranních hodinách, kdy slunce už pomalu vychází. Proto si také zaslouží péči a chvíli našeho času.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.

Vzpomenete si jaké to bylo?

Pokud jste ještě nepodlehli modernímu online nakupování v této sekci, neváhejte vyzkoušet naši Asistovanou objednávku, kdy Vám rádi poradíme či vysvětlíme blíže různé specifikace produktu.