zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Slunce, déšť, vítr i soukromí - s tím vším si pergola ARTOSI umí poradit

Pergola nemusí být jen obyčejný přístřešek na vaší terase nebo zahradě. Při výběru správného typu to bude vaše oblíbené místo po trávení času s rodinou, s přáteli i o samotě.

Bioklimatická pergola se liší od jiných tím, že má polohovatelné střešní lamely. Je vyrobená z odolného hliníku, díky kterému není zapotřebí žádná každoroční údržba, broušení ani natírání. K bezchybnému vzhledu po dlouhé roky vám postačí jen voda a hadřík.

Bioklimatická pergola cena, sleva

Poručte Slunci

Jak je zmíněno výše, střešní část pergoly tvoří lamely. Ty můžete naklápět v rozmezí 0 - 130°. Jednoduše tak stiskem tlačítka na ovladači ovlivníte množství světla a přímých slunečních paprsků pod pergolou. Při úplném uzavření lamel prostor zastíníte. Střechu si můžete rozdělit na 2 sekce a každou z nich pak ovládáte zvlášť.

Více jsme se výhodami střešních lamel zabývali ve článku Jakou střechu na pergolu se vyplatí zvolit?.

Bioklimatická pergola - Střecha

Ať už máte zahradu situovanou jakýmkoliv směrem, dopoledne nebo odpoledne vám mohou pod pergolu svítit nízké sluneční paprsky. Těm snadno zabráníte se screenovými roletami. Velkou výhodou je, že screenové rolety si poradí se sluncem, ale neomezí váš výhled do okolí. Je to tedy velký rozdíl oproti jiným typům stínění nebo třeba blízké zdi.

Ovládněte vítr

Fouká venku vítr? Bylo by úžasné mávnout kouzelným proutkem a vítr zkrotit. A to přesně pod pergolou dokážete. Jen vyměníte proutek za ovladač na screenové rolety. Ty totiž fungují nejen jako stínění, ale perfektně odcloní prostor od větru.

Mrkněte sami na videu níže, o jaký rozdíl se rolety postarají.

Nechte pláštěnku doma

Účinnou ochranu před deštěm vám zajistí celistvá a nepropustná střecha. Při uzavření lamel ji bioklimatická pergola vytvoří a vy tak můžete pod pergolou zůstat s přáteli při grilovačce i za deštivého počasí. Pergoly ARTOSI má integrovaný odtok vody (voda je odváděna pryč jednou nebo více stojnými nohami).

Stejně jako u slunečních paprsků a větru, i tady pomohou screenové rolety a pod pergolou tak zůstane při bočním dešti sucho.

I během zimy je možné nechat střechu pergoly uzavřenou. Její nosnost je v rozmezí 90 - 116 kg/m3 (podle délky lamel). Pokud byste očekávali sněhovou kalamitu, pak doporučujeme lamely otevřít a nechat sníh volně propadávat.

Vaše soukromí je cenné

Když budete trávit čas na terase s knížkou, asi vám pohledy sousedů vadit nebudou. Pokud ale budete chtít trávit čas hovorem s přáteli u večeře, nebo třeba ve vířivce, budete rádi za soukromí. Screenové rolety vynikají díky jejich "ne/průhlednosti". Směrem dovnitř totiž jde vidět úplně minimálně, nebo vůbec. Směrem ven si vy přehled zachováte.

Večerní čas pod pergolou vám navíc může zpříjemnit integrované LED osvětlení. Opět pouhým stiskem tlačítka si navolíte jeho intenzitu a prostor tak rozsvítíte, nebo navodíte příjemnou romantickou atmosféru.

pergola u zdi

Pergolu ARTOSI si můžete v našem konfigurátoru navolit dle vašich potřeb a ihned zjistíte cenu. Žádné zasílání poptávek a čekání. Tak se pusťte do konfigurace.

led osvětlení v pergole


Petra Šenková




Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Proč opatřit markýzu motorovým pohonem?

Většina zákazníků by ráda ušetřila a venkovní markýzu by chtěli ovládat klikou. My z oboru však většinou říkáme razantní NE. Důvodem není, že chceme zákazníkovi prodat motor navíc. 

Vertikální žaluzie nejlevněji

Jedním z nejoblíbenějším  stínícím produktem jsou vertikální žaluzie. Naši oblibu si získaly díky své variabilitě a přijatelné ceně.