zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Horizontální žaluzie na řetízek – klasika, která nikdy neomrzí

Klasické interiérové žaluzie jsou nejprodávanějším zbožím v našem e-shopu. Trend horizontálních žaluzií se stále drží na vrcholu a není se čemu divit.

Proč jsou horizontální žaluzie tak oblíbené?
Důvodů bude více. Jde o nejlevnější kategorii stínicí techniky, kterou vám můžeme nabídnout a hodí se téměř do všech oken. Nejoblíbenějším produktem jsou žaluzie HIT I s rovnou horní lištou. Zde je ale pouze jedna možnost montáže. Velmi podobné žaluzie jsou s označením Horizontální žaluzie na řetízek. Jak název napovídá, jedná se o klasické žaluzie, kde lamely naklápíte, vytahujete a stahujete pomocí řetízku.

Jaké jsou výhody horizontálních žaluzií na řetízek?
Žaluzie s ovládáním na řetízek je dodávána bez krycího profilu, takže nabízí více způsobů montáže. Žaluzii je možné uchytit 5 různými způsoby:

  • Uchycení do zasklívací lišty
  • Uchycení do stropního ostění
  • Uchycení na rám okna
  • Uchycení na stěnu
  • Uchycení na strop

To ale není jedinou výhodou. Jako jediná z interiérových horizontálních žaluzií je tato žaluzie vyrobitelná až do plochy o rozměru 4,4 m2.

Průběh sestavení žaluzie na míru
Žaluzii si u nás v konfigurátoru sestavíte přímo na míru tak, aby přesně seděla k vašemu oknu. Konfiguraci produktu máme nastavenou do 7 kroků.

Krok první – zde zadáte šířku a výšku žaluzie, kterou jste si vyměřili dle způsobu montáže.

Krok druhý – v druhém kroku vybíráte barvu profilu. K barvě profilu vám sladíme barvu spodní zátěžové lišty a ovládacího řetízku.

Krok třetí – u této žaluzie si můžete zvolit i šíři lamely. Šíře lamely může být 16 nebo 25 mm. Ovšem pozor! Při volbě užší lamely – 16 mm, nelze zvolit celostínicí provedení žaluzie. Dále v tomto kroku volíte barvu lamely.

Krok čtvrtý – důležitým krokem je i volba strany ovládání. Strana, na které chcete mít umístěný ovládací řetízek, se obvykle volí naproti klice okna. Strana se posuzuje z čelního pohledu na okno.

Krok pátý – na řadu se dostává výběr provedení lamel, tedy jestli požadujete klasické provedení nebo provedení celostínicí. U celostínicího provedení dochází k úplnému zatemnění a žaluzie obsahuje více lamel, které se překrývají.

Krok šestý – přichází způsob uchycení žaluzie, o kterém jsme se již zmínili výše. Podle způsobu uchycení se vám automaticky zobrazí nabídka typu vedení a jeho uchycení. Žaluzii je možné mít bez vedení – volně visící.

Krok sedmý – dostali jsme se k poslednímu kroku konfigurace produktu. Je jen na vás, zda se rozhodnete objednat žaluzii s brzdou nebo bez brzdy. Brzda udrží žaluzii ve vytažené pozici, pokud žaluzie není opatřena brzdou, je potřeba řetízek uchytit do aretace. Pozor! Do šíře 400 mm nelze žaluzii opatřit brzdou.


Sandra Heierhoff




Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

Léto za námi, aneb co se u nás dělo v posledních měsících?

Někdy ten čas dost neúprosně letí. Neustále se něco děje, pracujeme na plné obrátky a všechno nám přijde, že bylo včera. A ono ejhle, už je to třeba 3 měsíce zpět. Připravili jsme si pro vás proto tento článek, abychom shrnuli, co jsme podnikali v posledních několika měsících, čeho jsme se zúčastnili a na čem pracujeme.

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.  

Měníme vzhled, kvalita služeb a produktů zůstává

Měníme se na venek. Co vše to znamená a co se bude dít? Dočtete se po rozkliknutí článku.