zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

  

Horizontální žaluzie jsou mým každodenním pomocníkem. Zajišťují mi nejen stínění před sluníčkem, ale i soukromí, bez kterého si spokojené bydlení nedovedu představit. Párkrát v průběhu roku  nastane doba, kdy je třeba žaluzie vyčistit a to nejlépe před mytím oken.

 

Suchá a mokrá metoda

Jak jsem jednoduše a rychle žaluzie vyčistila? Zvolila jsem kombinaci suché a mokré metody. Nejdříve jsem si na obyčejný domácí vysavač nasadila kartáček určený na čalounění. Výkon sání  jsem stáhla na minimum a prach ze sklopených žaluzií opatrně vysála. Stejný postup jsem opakovala i na druhé straně lamel. Prachu jsem se sice zbavila, ale po detailním prohlédnutí lamel jsem objevila pár flíčků a usazené nečistoty, na které vysavač nestačil.  

 

Měkký hadřík na dočištění

Nachystala jsem si teplou vodu s mycím prostředkem na nádobí a měkký hadřík. Žaluzie jsem sklopila a jednou rukou lehce přitiskla na okno, aby nedošlo při jejich utírání k prolomení. Lamely jsem opatrně plošně otřela navlhčeným hadříkem od shora dolů z obou stran. Lamely jsem vrátila do vodorovné polohy a zkontrolovala. Před vytažením žaluzii a mytím samotných oken jsem čisté lamely nechala chvilku oschnout.

 

Mohlo by vás také zajímat:



Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...