zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

  

Horizontální žaluzie jsou mým každodenním pomocníkem. Zajišťují mi nejen stínění před sluníčkem, ale i soukromí, bez kterého si spokojené bydlení nedovedu představit. Párkrát v průběhu roku  nastane doba, kdy je třeba žaluzie vyčistit a to nejlépe před mytím oken.

 

Suchá a mokrá metoda

Jak jsem jednoduše a rychle žaluzie vyčistila? Zvolila jsem kombinaci suché a mokré metody. Nejdříve jsem si na obyčejný domácí vysavač nasadila kartáček určený na čalounění. Výkon sání  jsem stáhla na minimum a prach ze sklopených žaluzií opatrně vysála. Stejný postup jsem opakovala i na druhé straně lamel. Prachu jsem se sice zbavila, ale po detailním prohlédnutí lamel jsem objevila pár flíčků a usazené nečistoty, na které vysavač nestačil.  

 

Měkký hadřík na dočištění

Nachystala jsem si teplou vodu s mycím prostředkem na nádobí a měkký hadřík. Žaluzie jsem sklopila a jednou rukou lehce přitiskla na okno, aby nedošlo při jejich utírání k prolomení. Lamely jsem opatrně plošně otřela navlhčeným hadříkem od shora dolů z obou stran. Lamely jsem vrátila do vodorovné polohy a zkontrolovala. Před vytažením žaluzii a mytím samotných oken jsem čisté lamely nechala chvilku oschnout.

 

Mohlo by vás také zajímat:



Novinka v naší nabídce - sekční garážová vrata na míru

Podzim je tu, s ním přichází chladnější počasí a s ním pomalu zazimovávání rozestavěných domů, chat a chalup. Často je s tím spojená i potřeba uzavření do teď otevřených garáží a vjezdů a promrzání místností díky starým netěsnícím vratům. Pojďte to zavčas vyřešit - máme na to lék.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Z garáže až na technologickou špičku Evropy!

Psal se rok 1992 a 2 kamarádi Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali podnikat jak už to bývá v omezeném prostoru v Bolaticích...

7 důvodů proč pořídit robotickou sekačku

Využití robotických sekaček na trávu přináší řadu výhod, které činí péči o zahradu jednodušší a efektivnější. Od úspory času až po vynikající vzhled trávníku, tyto moderní pomocníky lze považovat za skvělou investici do kvality a pohody vaší zahrady.