zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem vyčistila vertikální žaluzie od prachu a otisku prstů?

 Zima je tu a k ní patří Vánoce. Než jsem začala s vánoční výzdobou domácnosti, pustila jsem se do úklidu. Nejen v práci, ale i doma mám vertikální žaluzie, ze  kterých je třeba odstranit prach.

Jak jsem postupovala?

Vysavač jsem si nastavila na nízký výkon a nasadila na něj kartáč. Lamely jsem opatrně vysála každou zvlášť od vrchu dolů.  Při otáčení lamel pro vysátí druhé strany mě čekalo nemilé překvapení. Na jedné z lamel byly šedé otisky prstů. Nejspíše od zpocených rukou zašpiněných od prachu.

 

 

Přesátí vysavačem k odstranění otisku nestačilo. Musela jsem přejít na mokrou metodu.  Do kyblíku s vodou jsem si nachystala teplý mýdlový roztok. Namočila do něj měkký hadřík. Hadřík jsem jemně vyždímala a přitiskla k lamele.  

Špinavé místo  jsem  několikrát přetřela dokud otisky nezmizely.  Postup jsem zopakovala i s hadříkem namočeným jen ve studené vodě, abych odstranila mýdlový roztok z lamely.   

Mokrá lamela brzy uschla bez známky znečištění. Měla jsem takovou radost a mohla jsem se dále věnovat vánoční výzdobě.

Mohlo by vás také zajímat:



Typy screenových rolet

Nabídka screenových rolet je dnes už poměrně obsáhlá, ale kdo se v tom má vyznat? Proto se v dnešním článku podíváme na výhody venkovních screenových rolet, jejich druhy a rozdíly mezi nimi.

Kvalitní žaluzie a rolety vnesou do kanceláří komfort a pohodu

Připravte nejen pro sebe, ale i pro své zaměstnance příjemné prostředí, které na ně bude mít pozitivní vliv a zvedne jejich kreativitu pomocí nové stínící techniky.

Jak si vybrat vertikální žaluzie?

Vertikální žaluzie mají využití především pro větší plochy. Je to dáno možností použití až do šířky 5,9m a maximální plochy 12,5m2. Dnes již neplatí, že se používají jen do kanceláří.

Máte při spánku dostatek tmy?

S nástupem tmy se v krvi začne zvyšovat hladina melatoninu. Hormonu, který tělu zajistí klidný spánek, během kterého se dobíjí naše unavené tělo.