zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem vyčistila vertikální žaluzie od prachu a otisku prstů?

 Zima je tu a k ní patří Vánoce. Než jsem začala s vánoční výzdobou domácnosti, pustila jsem se do úklidu. Nejen v práci, ale i doma mám vertikální žaluzie, ze  kterých je třeba odstranit prach.

Jak jsem postupovala?

Vysavač jsem si nastavila na nízký výkon a nasadila na něj kartáč. Lamely jsem opatrně vysála každou zvlášť od vrchu dolů.  Při otáčení lamel pro vysátí druhé strany mě čekalo nemilé překvapení. Na jedné z lamel byly šedé otisky prstů. Nejspíše od zpocených rukou zašpiněných od prachu.

 

 

Přesátí vysavačem k odstranění otisku nestačilo. Musela jsem přejít na mokrou metodu.  Do kyblíku s vodou jsem si nachystala teplý mýdlový roztok. Namočila do něj měkký hadřík. Hadřík jsem jemně vyždímala a přitiskla k lamele.  

Špinavé místo  jsem  několikrát přetřela dokud otisky nezmizely.  Postup jsem zopakovala i s hadříkem namočeným jen ve studené vodě, abych odstranila mýdlový roztok z lamely.   

Mokrá lamela brzy uschla bez známky znečištění. Měla jsem takovou radost a mohla jsem se dále věnovat vánoční výzdobě.

Mohlo by vás také zajímat:



Nechte se okouzlit přirozeným půvabem dřevěné žaluzie

Dřevěné horizontální žaluzie vdechnou do interiéru atmosféru klidu a pohodlí. Nesou s sebou kus přírody. Jsou čisté, přirozené a elegantní. 

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát?

Získejte komfortní prostředí v podkroví díky stínění střešních oken

Jaro je v plném rozpuku, příroda se probudila k novému životu a pomalu se blíží k létu.  Nastal nejvyšší čas, kdy začít řešit ochranu podkroví před přehřátím a prudkým sluníčkem.