zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem vyčistila vertikální žaluzie od prachu a otisku prstů?

 Zima je tu a k ní patří Vánoce. Než jsem začala s vánoční výzdobou domácnosti, pustila jsem se do úklidu. Nejen v práci, ale i doma mám vertikální žaluzie, ze  kterých je třeba odstranit prach.

Jak jsem postupovala?

Vysavač jsem si nastavila na nízký výkon a nasadila na něj kartáč. Lamely jsem opatrně vysála každou zvlášť od vrchu dolů.  Při otáčení lamel pro vysátí druhé strany mě čekalo nemilé překvapení. Na jedné z lamel byly šedé otisky prstů. Nejspíše od zpocených rukou zašpiněných od prachu.

 

 

Přesátí vysavačem k odstranění otisku nestačilo. Musela jsem přejít na mokrou metodu.  Do kyblíku s vodou jsem si nachystala teplý mýdlový roztok. Namočila do něj měkký hadřík. Hadřík jsem jemně vyždímala a přitiskla k lamele.  

Špinavé místo  jsem  několikrát přetřela dokud otisky nezmizely.  Postup jsem zopakovala i s hadříkem namočeným jen ve studené vodě, abych odstranila mýdlový roztok z lamely.   

Mokrá lamela brzy uschla bez známky znečištění. Měla jsem takovou radost a mohla jsem se dále věnovat vánoční výzdobě.

Mohlo by vás také zajímat:



Náhradní díly – vyměňte si opotřebované či ztracené

Námi dodávané produkty jsou kvalitní a mají opravdu dlouhou životnost. Postačí jen pravidelná jednoduchá údržba a nepříjemnosti s opravou se vám budou vyhýbat. Může se však stát, že se nějaká součástka opotřebuje či zakutálí.

Čištění markýz: Takto bude vaše markýza zase perfektní

Potřebujete si zastínit místo na příjemné posezení u snídaně či večeře, kdy vám slunce svítí přímo na verandu? Nebo chcete jednoduše zamezit přímému průniku slunečních paprsků v průběhu dne do místnosti? K tomu je ideálním řešením markýza. V tomto článku vám vysvětlím, jak velmi jednoduše a šetrně o markýzu pečovat, aby svůj účel mohla splňovat co nejdéle.

Styly bydlení - Retro, rustikální a industriální (3. díl)

A máme tu poslední díl ze série věnující se stylům bydlení. V tomto se podíváme na styly retro, rustikální a industriální. Tak se pusťte do čtení.

Jednoduchá montáž bez vrtání - to je látková roleta Nemo

Látkové rolety patří mezi oblíbený a dostupný produkt vnitřního stínění. Oblíbenost si získaly díky variabilitě provedení a různých možností uchycení. Široký výběr látek s různými vlastnostmi, odstíny barev a možnost vzorů zajistí vytvořit příjemné prostředí v jakémkoli typu interiéru.