zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem vyčistila vertikální žaluzie od prachu a otisku prstů?

 Zima je tu a k ní patří Vánoce. Než jsem začala s vánoční výzdobou domácnosti, pustila jsem se do úklidu. Nejen v práci, ale i doma mám vertikální žaluzie, ze  kterých je třeba odstranit prach.

Jak jsem postupovala?

Vysavač jsem si nastavila na nízký výkon a nasadila na něj kartáč. Lamely jsem opatrně vysála každou zvlášť od vrchu dolů.  Při otáčení lamel pro vysátí druhé strany mě čekalo nemilé překvapení. Na jedné z lamel byly šedé otisky prstů. Nejspíše od zpocených rukou zašpiněných od prachu.

 

 

Přesátí vysavačem k odstranění otisku nestačilo. Musela jsem přejít na mokrou metodu.  Do kyblíku s vodou jsem si nachystala teplý mýdlový roztok. Namočila do něj měkký hadřík. Hadřík jsem jemně vyždímala a přitiskla k lamele.  

Špinavé místo  jsem  několikrát přetřela dokud otisky nezmizely.  Postup jsem zopakovala i s hadříkem namočeným jen ve studené vodě, abych odstranila mýdlový roztok z lamely.   

Mokrá lamela brzy uschla bez známky znečištění. Měla jsem takovou radost a mohla jsem se dále věnovat vánoční výzdobě.

Mohlo by vás také zajímat:



Potřebujete něco schovat nebo oddělit? Vsaďte na moderní japonskou stěnu

Každý z nás občas ve svém bytě řeší, jak co nejefektivněji oddělit nebo přepažit velké místnosti, případně jak zakrýt kouty, do kterých nechcete, aby bylo vidět. Jak to vyřešit, když se jedná o přechodnou dobu? Co když stavění příčky je zbytečné, nebo si to v pronajatém bytě nemůžete dovolit? Pak vsaďte na japonskou stěnu.

Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.

Blíží se veletrh For Garden 2022 v Praze

Budeme na dalším veletrhu - tentokrát osobně na For Garden 2022 v Praze Letňanech.

Moderní varianta sítí proti hmyzu

Léto je v plném proudu a s čerstvým vánkem nám bohužel otevřenými okny vstupuje do bytů i otravný hmyz. O čerstvý vzduch však v žádném případě nemusíte přijít, ani není třeba sahat po chemických prostředcích. Vyzkoušejte nejmodernější variantu sítí proti hmyzu – plisované sítě.