zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak jsem vyčistila vertikální žaluzie od prachu a otisku prstů?

 Zima je tu a k ní patří Vánoce. Než jsem začala s vánoční výzdobou domácnosti, pustila jsem se do úklidu. Nejen v práci, ale i doma mám vertikální žaluzie, ze  kterých je třeba odstranit prach.

Jak jsem postupovala?

Vysavač jsem si nastavila na nízký výkon a nasadila na něj kartáč. Lamely jsem opatrně vysála každou zvlášť od vrchu dolů.  Při otáčení lamel pro vysátí druhé strany mě čekalo nemilé překvapení. Na jedné z lamel byly šedé otisky prstů. Nejspíše od zpocených rukou zašpiněných od prachu.

 

 

Přesátí vysavačem k odstranění otisku nestačilo. Musela jsem přejít na mokrou metodu.  Do kyblíku s vodou jsem si nachystala teplý mýdlový roztok. Namočila do něj měkký hadřík. Hadřík jsem jemně vyždímala a přitiskla k lamele.  

Špinavé místo  jsem  několikrát přetřela dokud otisky nezmizely.  Postup jsem zopakovala i s hadříkem namočeným jen ve studené vodě, abych odstranila mýdlový roztok z lamely.   

Mokrá lamela brzy uschla bez známky znečištění. Měla jsem takovou radost a mohla jsem se dále věnovat vánoční výzdobě.

Mohlo by vás také zajímat:



Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.

Tepelná stabilita budov – stínění a orientace stavby (3. díl)

A je tu další díl ze seriálu o tepelné a světelné stabilitě budov od pana Ing.arch Petra Brandejského. Tentokrát zaměřený na stínění a orientaci stavby. Tak se pusťte do čtení... 

 

Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro dení aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná.  Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Screenové rolety

Velmi žádaným moderním prvkem zastínění jsou právě screenové rolety. Nejenže mají estetickou funkci, ale jsou také vysoce účinné.