zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak opravit síťovinu u sítí proti hmyzu?

Máte doma okenní síť nebo dveřní síť proti hmyzu, která je v dobrém stavu a bez koroze, ale protrhla nebo poškodila se vám síťovina? Nemusíte kupovat celou novou síť. S trochou šikovnosti zvládnete síťovinu vyměnit sami. Poradíme vám jak na to.

Poškozená dveřní nebo okenní síťovina nemusí okamžitě znamenat investici do nové sítě proti hmyzu. Pokud je jinak v dobrém stavu, zkuste si ji sami opravit. Není to nic těžkého. Následujte návod, který jsme pro vás připravili a za chvilinku máte okenní síť jako novou.

 

Nabídka sítí proti hmyzu

 

Jak opravit síť proti hmyzu

1. Nová síťovina

Nejprve si musíte vyměřit a koupit novou síťovinu. Vždy vyměřte síťovinu cca o 5 cm na každé straně delší, ať máte dostatečnou rezervu.

2. Vytažení gumového profilu

Novou síťovinu už máte doma a můžete se pustit do výměny. Je potřeba z rámu vytáhnout gumový profil. Začátek je potřeba opatrně podebrat a dále vytahovat.

 oprava sítě proti hmyzu

3. Nachystání nové síťoviny

Přiložte novou síťovinu, jestli opravdu rozměry sedí (nejlépe, když je síťovina o trochu větší).

 jak opravit síť proti hmyzu

4. Uchycení síťoviny

Nyní zatlačíme přes gumový profil síťovinu do rámu. Dbáme na to, aby síť byla napnutá.

 oprava síťoviny

5. Ořízneme přesahy

Posledním krokem je oříznutí přesahu síťoviny. Oříznutí provedeme lámacím nožíkem. Nezapomeňte oříznutí provést opatrně, ať si nepoškrábete rám.

servis sítě proti hmyzu

 

Nabídka náhradních dílů

 

Přejeme hodně zdaru a trpělivosti! Po výměně síťoviny můžete síť usadit zpátky do okna a máte hotovo. Věříme, že to zvládnete a budete z toho mít nejen dobrý pocit, ale daleko větší komfort, bez komárů a dalšího otravného hmyzu.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Bude to velké! Veletrh For Arch 2023: produkty, vstupenky a workshopy

Koncem září proběhne největší mezinárodní stavební veletrh For Arch v Praze na Letňanech. I Labona bude jeho součástí a tentokrát to bude i interaktivní. Připravili jsme si pro vás nadupaný stánek a mnoho doprovodných aktivit. Vstupenky jsou pro vás zdarma.

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Křivý chod žaluzie nebo špatné naklápění lamel? Poradíme, jak to vyřešit

Připravili jsme pro vás další dva jednoduché postupy na opravu dvou běžných závad interiérových žaluzií.  Opravy nejsou složité a nepotřebujete k nim žádné speciální nářadí. K opravě vám postačí běžné vybavení domácnosti.