zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak opravit síťovinu u sítí proti hmyzu?

Máte doma okenní síť nebo dveřní síť proti hmyzu, která je v dobrém stavu a bez koroze, ale protrhla nebo poškodila se vám síťovina? Nemusíte kupovat celou novou síť. S trochou šikovnosti zvládnete síťovinu vyměnit sami. Poradíme vám jak na to.

Poškozená dveřní nebo okenní síťovina nemusí okamžitě znamenat investici do nové sítě proti hmyzu. Pokud je jinak v dobrém stavu, zkuste si ji sami opravit. Není to nic těžkého. Následujte návod, který jsme pro vás připravili a za chvilinku máte okenní síť jako novou.

 

Nabídka sítí proti hmyzu

 

Jak opravit síť proti hmyzu

1. Nová síťovina

Nejprve si musíte vyměřit a koupit novou síťovinu. Vždy vyměřte síťovinu cca o 5 cm na každé straně delší, ať máte dostatečnou rezervu.

2. Vytažení gumového profilu

Novou síťovinu už máte doma a můžete se pustit do výměny. Je potřeba z rámu vytáhnout gumový profil. Začátek je potřeba opatrně podebrat a dále vytahovat.

 oprava sítě proti hmyzu

3. Nachystání nové síťoviny

Přiložte novou síťovinu, jestli opravdu rozměry sedí (nejlépe, když je síťovina o trochu větší).

 jak opravit síť proti hmyzu

4. Uchycení síťoviny

Nyní zatlačíme přes gumový profil síťovinu do rámu. Dbáme na to, aby síť byla napnutá.

 oprava síťoviny

5. Ořízneme přesahy

Posledním krokem je oříznutí přesahu síťoviny. Oříznutí provedeme lámacím nožíkem. Nezapomeňte oříznutí provést opatrně, ať si nepoškrábete rám.

servis sítě proti hmyzu

 

Nabídka náhradních dílů

 

Přejeme hodně zdaru a trpělivosti! Po výměně síťoviny můžete síť usadit zpátky do okna a máte hotovo. Věříme, že to zvládnete a budete z toho mít nejen dobrý pocit, ale daleko větší komfort, bez komárů a dalšího otravného hmyzu.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní...

Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát?

Plastové palubky jsou záležitostí moderní doby

Plastové palubky jsou moderní alternativou k palubkám dřevěným. Vzhledově se jim spolehlivě vyrovnají a navíc mají skvělé vlastnosti, jako je dlouhá životnost a vysoká odolnost vůči UV záření a plísním, díky kterým se stávají stále oblíbenější variantou obkladu.  

Z garáže až na technologickou špičku Evropy!

Psal se rok 1992 a 2 kamarádi Ing. Erich Stavař a Ing. Bohumír Blachut začali podnikat jak už to bývá v omezeném prostoru v Bolaticích...