zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak řešit velkoformátové látkové stínění? Jednou z možností jsou japonské stěny

Pokud potřebujete zastínit velkou plochu, kterou může být např. váš obývací pokoj nebo ložnice a chcete přitom využít moderní a elegantní stínicí techniku, tak japonské stěny jsou pro vás to pravé ...

 

Co je to japonská stěna?

Ideově vychází z klasického stylu japonského historického domu, kdy posuvné panely v podstatě tvořily příčky mezi jednotlivými místnostmi, a někdy i části obvodových stěn. Inspirací pro moderní panelové stěny byl typický japonský architektonický prvek shōji - stěny, okna, posuvné dveře či paravány z rýžového papíru v dřevěných či bambusových rámech.

Nejen design, ale také funkce
Japonky - lidově řečeno – v sobě kloubí dokonalý stínící efekt s elegancí této exotické země.Lze je využít i alternativně, např. pro předělení místnosti, ať už se jedná o soukromé nebo kancelářské prostory, můžeme jimi nahradit posuvné dveře u zabudovaných úložných prostor. Japonské stěny tvoří velkorozměrné panely, ve kterých je látka natažená mezi horní a dolní lištu. Nosný hliníkový profil umožňuje kombinovat dvě až pět kolejnic. Pokud chcete do místnosti vpustit světlo, stáhnete je a naopak, na večer je jednoduše roztáhnete. Japonskou stěnu můžete stáhnout, jako oponu do stran, na střed či na levou popř. pravou stranu. Velkou výhodou je možnost kombinace panelů. Na výběr máte nepřeberné množství různých transparentních látek, jednobarevných, se vzorem až po extravagantní. A pokud si nevyberete, je možné panely látky potisknout vaším oblíbeným motivem, obrázkem či logem vaši společnosti. Díky čemuž vzniká téměř neomezené množství variant. Jediné omezení je pouze vaše fantasie.

 

Ovládání a údržba

Svoji stěnu můžete ovládat pomocí dvou či spíše tří způsobů. První dva jsou manuální, a to za pomocí šňůrky, umístněné na levé či pravé straně, nebo tyčí. Poslední způsob je pomocí dálkového ovládání pomocí elektromotoru. Další výhodou, ne však tou poslední, je snadné čištění. Stačí vám vysavač nastavený na nejnižší výkon, kterým jednotlivé díly lehce vysajete nebo vlhčený hadřík, kterým je pouze přetřete.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jak namontovat žaluzie?

Horizontální interiérová žaluzie je stálice v oblíbenosti a není proto divu, že je nejčastěji objednávaným stínícím produktem. Má jednoduchý design, který nenaruší žádný styl interiéru, skvěle stíní a hlavně se velmi snadno montuje.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.