zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se čistí lamely vertikálních žaluzií?

Častá otázka všech zákazníků, kteří si objednávají vertikální žaluzie: Jak mám čistit lamely vertikálních žaluzií?

Pravidelná údržba

Na pravidelnou údržbu vertikálních žaluzií se používá vysavač. Doporučujeme při každém větším úklidu, vysát od prachu i vertikální žaluzie. Podaří se Vám tak docílit neprašnosti vertikálních žaluzií. Vaše žaluzie budou mít pořád stejný odstín jako při nákupu.

Lehké znečištění

Při náhodném znečištění od dotyků rukou, nebo otření se Vašeho mazlíčka o vertikální žaluzie, použijeme „klasiku“. Na toto znečištění použijte obyčejný saponát a vlhčený hadřík. Látku otřete navlhčeným hadříkem a nechte uschnout. Skvrny přírodního charakteru se Vám podaří z vertikální žaluzie odstranit.

Vertikální žaluzie bude zase jako nová!

Znečištění kouřením nebo dlouhodobějším používáním

Když se v místnosti kouří, žaluzie začnou žloutnout. Po dlouhodobějším používání a zanedbání pravidelné údržby se látky u vertikálních žaluzií nevratně změní. Jejich barva již většinou nejde vrátit zpět ani odborným čistěním. V tom případě Vám doporučujeme objednat si nové látky vertikální ch žaluzií. Kolejnici a mechanismus můžete nechat stejný a koupit si jen náhradní látky.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Proč lidé objednávají stínící techniku? 3. díl: Vertikální žaluzie

Proč lidé objednávají vertikální žaluzie? Jedním z důvodů je, že zastíní větší skleněné plochy, čehož hojně využívají zejména firmy. Vyrábí se z různých materiálů, z nehořlavého, který se vyplatí do kancelářských prostor či z materiálu se skleným vláknem, který zase uvítají alergici. Můžete je namontovat i do prostoru a opticky tak předělit místnost třeba na pracovišti nebo v domácnosti, což je výhodné i tam, kde se dveře nebo dvířka namontovat nedají. Vertikální žaluzie jsou druhým nejprodávanějším produktem interiérového stínění. Důvodů proč tomu tak je, může být celá řada. Jedním z nejdůležitějších může být snadné vyměření a montáž.

Markýza - Elegancí proti slunci

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně.  Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění.

Jaký je rozdíl mezi lamelami klasik a celostínícími?

Přemýšlíte nad instalací horizontálních žaluzií, ale nevíte, jaký je rozdíl mezi klasickými a celostínícími? Tak se na to pojďme podívat.

Jaké jsou varianty vertikálních žaluzií?

Vertikální, svislé žaluzie tvoří součást mnoho domácností. Využívají se nejen jako stínící prvek, ale v případě potřeby také opticky předělí místnosti, nebo zakryjí něco, co nemá být vidět. Přemýšlíte nad vertikálními žaluziemi? Pojďte se s námi podívat, jaké varianty existují.