zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se čistí lamely vertikálních žaluzií?

Častá otázka všech zákazníků, kteří si objednávají vertikální žaluzie: Jak mám čistit lamely vertikálních žaluzií?

Pravidelná údržba

Na pravidelnou údržbu vertikálních žaluzií se používá vysavač. Doporučujeme při každém větším úklidu, vysát od prachu i vertikální žaluzie. Podaří se Vám tak docílit neprašnosti vertikálních žaluzií. Vaše žaluzie budou mít pořád stejný odstín jako při nákupu.

Lehké znečištění

Při náhodném znečištění od dotyků rukou, nebo otření se Vašeho mazlíčka o vertikální žaluzie, použijeme „klasiku“. Na toto znečištění použijte obyčejný saponát a vlhčený hadřík. Látku otřete navlhčeným hadříkem a nechte uschnout. Skvrny přírodního charakteru se Vám podaří z vertikální žaluzie odstranit.

Vertikální žaluzie bude zase jako nová!

Znečištění kouřením nebo dlouhodobějším používáním

Když se v místnosti kouří, žaluzie začnou žloutnout. Po dlouhodobějším používání a zanedbání pravidelné údržby se látky u vertikálních žaluzií nevratně změní. Jejich barva již většinou nejde vrátit zpět ani odborným čistěním. V tom případě Vám doporučujeme objednat si nové látky vertikální ch žaluzií. Kolejnici a mechanismus můžete nechat stejný a koupit si jen náhradní látky.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Aplikace pro výpočet výšky boxu venkovní žaluzie

V předešlém článku Vám kolegyně podrobně popsala, jak správně vypočítat výšku nábalu venkovní žaluzie. Náš partner pro výrobu stínící technik vyvinul také aplikaci pro chytré telefony, která Vám výšku nábalu žaluzie v okamžiku vypočítá.

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Jaké jsou způsoby ovládaní venkovního stínění?

Přemýšlíte, že si pořídíte nové venkovní stínění, ale nejste si jisti, jaké ovládání je pro vás nejvhodnější?