zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života. Stejnou péči, jakou věnujeme, při úklidu, svému bytu nebo domu bychom měli věnovat i látkovému stínění. Metoda čištění je přímo závislá na míře znečištění.

Běžná údržba

Z pravidelné údržby látkového stínění nemusíte mít vůbec žádné obavy. Prachu a drobných pevných nečistot se zbavíte snadno, pomocí vysavače, který je nastaven na nízký výkon, v kombinaci s úzkou hubicí. Lamely vertikálních žaluzií, panely japonských posuvných stěn a látkové rolety doporučujeme při vysávání přidržovat, to proto, aby se nezkroutily nebo nepolámaly.

 

Lehké znečištění

Je-li vaše stínící technika znečištěna například drobnými skvrnami či jiným typem mírné nečistoty, nemusíte propadat panice. Čištění je téměř stejně jednoduché jako v případě běžné údržby. Co budeme potřebovat? Hadřík a vodu se saponátem. Jak prosté. Vlhčeným hadříkem, stejně jako v předchozím případě, omyjeme lamely vertikálních žaluzií, panely japonských posuvných stěn a látkové rolety. Díky jemnému ošetření vlhčeným hadříkem, látka vašeho stínění do sebe nevsákne velké množství vody a nemusíte se obávat jejího poškození. Jenom buďte opatrní při výběru saponátu, který použijete.

Co dělat v případě většího znečištění?

Pokud vaše látková stínící technika utrpěla větší rozsah znečištění, rozhodně nedoporučujeme praní v pračce. Mohlo by dojít k nevratnému poškození. Čištění přenechte odborníkům, kteří jsou vybavení speciální technikou určenou k čištění látek vašeho stínění.

Pro dlouhou životnost

Aby vaše stínící technika plnila nejen estetickou, ale také praktickou funkci, musí být čistá. To zajistíte právě pravidelnou údržbou, která navíc prodlouží životnost vašeho stínění. Ale jak často čistit? Interval čištění se pohybuje kolem jednoho roku, ale je ovlivněn především prostředím, ve kterém jste stínění instalovali.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Moderní plastové květináče rozzáří okenní parapet i celý interiér

Jaro je za dveřmi a s ním i roste touha dostat do našich příbytků více zeleně a květů. Až toto rozkvetlé a nádherné období dorazí do Česka na plno, budeme se chtít obklopit květinami o to více. Ještě si však musíme nějaký ten pátek počkat, nicméně začít můžete zvelebováním interiéru. Aby rostliny co nejvíce vynikly a plnili i dekorativní funkci vyberte jim parádní a moderní květináče.

Objednejte si pergolu teď s 8% slevou

Sezona 2021 pomalu končí a za nějaký čas nás čeká ochlazení a nutné přerušení prací na rekonstrukcích a stavbách. I tento čas však jde efektivně využít a být připraveni na jaro 2022. Objednejte si proto pergolu ARTOSI - my vám na ni dáme slevu 8 %.

Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. 

Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Druhý

V minulém článku jsme si pro představu ukázali, jak vypadají balíky se zbožím, které si objednáte v eshopu Labona. Budeme pokračovat ve stejném duchu a ukážeme si další zásilky našich produktů. Tentokrát se podíváme blíže na vnitřní látkové stínění.