zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života. Stejnou péči, jakou věnujeme, při úklidu, svému bytu nebo domu bychom měli věnovat i látkovému stínění. Metoda čištění je přímo závislá na míře znečištění.

Běžná údržba

Z pravidelné údržby látkového stínění nemusíte mít vůbec žádné obavy. Prachu a drobných pevných nečistot se zbavíte snadno, pomocí vysavače, který je nastaven na nízký výkon, v kombinaci s úzkou hubicí. Lamely vertikálních žaluzií, panely japonských posuvných stěn a látkové rolety doporučujeme při vysávání přidržovat, to proto, aby se nezkroutily nebo nepolámaly.

 

Lehké znečištění

Je-li vaše stínící technika znečištěna například drobnými skvrnami či jiným typem mírné nečistoty, nemusíte propadat panice. Čištění je téměř stejně jednoduché jako v případě běžné údržby. Co budeme potřebovat? Hadřík a vodu se saponátem. Jak prosté. Vlhčeným hadříkem, stejně jako v předchozím případě, omyjeme lamely vertikálních žaluzií, panely japonských posuvných stěn a látkové rolety. Díky jemnému ošetření vlhčeným hadříkem, látka vašeho stínění do sebe nevsákne velké množství vody a nemusíte se obávat jejího poškození. Jenom buďte opatrní při výběru saponátu, který použijete.

Co dělat v případě většího znečištění?

Pokud vaše látková stínící technika utrpěla větší rozsah znečištění, rozhodně nedoporučujeme praní v pračce. Mohlo by dojít k nevratnému poškození. Čištění přenechte odborníkům, kteří jsou vybavení speciální technikou určenou k čištění látek vašeho stínění.

Pro dlouhou životnost

Aby vaše stínící technika plnila nejen estetickou, ale také praktickou funkci, musí být čistá. To zajistíte právě pravidelnou údržbou, která navíc prodlouží životnost vašeho stínění. Ale jak často čistit? Interval čištění se pohybuje kolem jednoho roku, ale je ovlivněn především prostředím, ve kterém jste stínění instalovali.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Fotovoltaika na klíč krok za krokem

Fotovoltaika je dnes tématem řešeným na každém rohu. Řeší ji lidé v práci, přátelé, řeší ji firmy i bytové domy. Stále je to jednou z možností, jak se stát více soběstačnými a jak šetřit za energie. Pojďme se proto podívat krok za krokem, jak probíhá pořízení fotovoltaické elektrárny a co vše jejímu zprovoznění předchází.

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.