zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

Suché čištění

Čištění žaluzií můžeme rozdělit na mokré a suché. Velice rychlé a účinné je k čištění žaluzií použít vysavač, který vám dovolí regulovat sací výkon. Dobré je také použít nástavec primárně určený na vysávání pohovek. Skvěle se však hodí i na čištění žaluzií. K setření prachu můžete použít i obyčejnou prachovku.

Mokré čištění

V některých případech nám však suché čištění nepomůže. Pokud chceme např. čistit žaluzie v kuchyni, které jsou mastné od vaření apod., vysavačem mastnotu neodstraníme. V případě, že se rozhodnete horizontální žaluzie čistit na mokro, je vždy lepší použít vlhký hadřík a šetrný saponát nebo ocet. A každou lamelu čistit opatrně zvlášť.

Tento způsob je však časově náročný. A kdo by chtěl strávit úklidem celý den? Další variantou je lamely uzavřít a stírat celou plochu od shora dolů. V místech, kde se lamely překrývají však může zůstávat prach. Pro čištění žaluzií nepoužívejte vysokotlaké vodní čističe. Může dojít k poškození žaluzie a zejména elektrického pohonu, pokud je jím žaluzie vybavena.

Úklidoví pomocníci

Pro úklid žaluzií můžete využít i skvělé čističe, které setřou prach na více lamelách současně. Tento pomocník okno ani žaluzii nijak nepoškrábe. Kartáč pak lehce umyjete v čisté vodě.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

 

Oblíbené duorolety máme nově i v barevných odstínech!

Speciálním typem rolet jsou takzvané duorolety,  které kombinují dva pruhy látek. Jeden pruh je průhledný a druhý zastiňující, takže si můžete snadno regulovat, kolik světla pustíte do interiéru. Tento typ stínění je výjimečný nejen svou funkčností, ale také designem. Nově si kromě stávajících odstínů můžete vybrat i z dalších barev, které zaručeně rozzáří váš interiér.

Horizontální žaluzie nebo látkové rolety?

Je to velmi často probírané téma. Když zvažujete interní zastínění oken, toto jsou dvě nejčastěji volené varianty. Jaké jsou jejich výhody?

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.