zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

Suché čištění

Čištění žaluzií můžeme rozdělit na mokré a suché. Velice rychlé a účinné je k čištění žaluzií použít vysavač, který vám dovolí regulovat sací výkon. Dobré je také použít nástavec primárně určený na vysávání pohovek. Skvěle se však hodí i na čištění žaluzií. K setření prachu můžete použít i obyčejnou prachovku.

Mokré čištění

V některých případech nám však suché čištění nepomůže. Pokud chceme např. čistit žaluzie v kuchyni, které jsou mastné od vaření apod., vysavačem mastnotu neodstraníme. V případě, že se rozhodnete horizontální žaluzie čistit na mokro, je vždy lepší použít vlhký hadřík a šetrný saponát nebo ocet. A každou lamelu čistit opatrně zvlášť.

Tento způsob je však časově náročný. A kdo by chtěl strávit úklidem celý den? Další variantou je lamely uzavřít a stírat celou plochu od shora dolů. V místech, kde se lamely překrývají však může zůstávat prach. Pro čištění žaluzií nepoužívejte vysokotlaké vodní čističe. Může dojít k poškození žaluzie a zejména elektrického pohonu, pokud je jím žaluzie vybavena.

Úklidoví pomocníci

Pro úklid žaluzií můžete využít i skvělé čističe, které setřou prach na více lamelách současně. Tento pomocník okno ani žaluzii nijak nepoškrábe. Kartáč pak lehce umyjete v čisté vodě.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Barevné žaluzie - jejich barvy můžete měnit dle trendů

I Vy každým rokem měníte svůj šatník na základě trendů? A proč myslet jen na oblečení? Módním změnám podléhá i Váš interiér. Trend na tento podzim a zimu přeje barvám...

Podzimní péče o exteriérovou stínící techniku

S přicházejícím studeným počasím nastává čas pravidelného podzimního úklidu, k němuž neodmyslitelně patří i úklid zahrady a okolí domu. A protože je podzim svými teplotami ideálním obdobím pro mytí oken, měli bychom se spolu s nimi zaměřit i na čištění a pravidelnou údržbu stínící techniky. V dnešním článku se zaměříme na péči o exteriérovou stínící techniku a sítě proti hmyzu.

NOVĚ: Vyřešte financování nákupu stínění s úvěrem od Swiss Life Select a.s.

Nově zařazená možnost financování nákupu stínění přináší zákazníkům pohodlí a flexibilitu při realizaci jejich projektů. Swiss Life Select a.s. se postará o celý proces financování od začátku až do konce, aby zákazníkům usnadnila cestu k jejich požadovanému stínění.

Co dělat, když je zboží v balíčku poškozené?

I když se dopravní společnosti pyšní spolehlivým servisem dodání, někdy se stane, že nedodrží čas doručování, o kterém vás informovali SMS nebo mailem. V případě, že zrovna nejste doma, dopravce nechá balíček u souseda. Soused pro zachování dobrých vztahů balíček převezme a dopravci doručení potvrdí. Ale vy po rozbalení zjistíte, že produkt, na který jste se tolik těšili, je poškozen, protože s ním dopravce špatně zacházel. Co teď?