zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

Suché čištění

Čištění žaluzií můžeme rozdělit na mokré a suché. Velice rychlé a účinné je k čištění žaluzií použít vysavač, který vám dovolí regulovat sací výkon. Dobré je také použít nástavec primárně určený na vysávání pohovek. Skvěle se však hodí i na čištění žaluzií. K setření prachu můžete použít i obyčejnou prachovku.

Mokré čištění

V některých případech nám však suché čištění nepomůže. Pokud chceme např. čistit žaluzie v kuchyni, které jsou mastné od vaření apod., vysavačem mastnotu neodstraníme. V případě, že se rozhodnete horizontální žaluzie čistit na mokro, je vždy lepší použít vlhký hadřík a šetrný saponát nebo ocet. A každou lamelu čistit opatrně zvlášť.

Tento způsob je však časově náročný. A kdo by chtěl strávit úklidem celý den? Další variantou je lamely uzavřít a stírat celou plochu od shora dolů. V místech, kde se lamely překrývají však může zůstávat prach. Pro čištění žaluzií nepoužívejte vysokotlaké vodní čističe. Může dojít k poškození žaluzie a zejména elektrického pohonu, pokud je jím žaluzie vybavena.

Úklidoví pomocníci

Pro úklid žaluzií můžete využít i skvělé čističe, které setřou prach na více lamelách současně. Tento pomocník okno ani žaluzii nijak nepoškrábe. Kartáč pak lehce umyjete v čisté vodě.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Typy screenových rolet

Nabídka screenových rolet je dnes už poměrně obsáhlá, ale kdo se v tom má vyznat? Proto se v dnešním článku podíváme na výhody venkovních screenových rolet, jejich druhy a rozdíly mezi nimi.

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

 

Venkovní rolety: Stálice, které svou oblíbenost neztrácí

I když už je to delší doba, kdy předokenní rolety zažívaly období své největší slávy, i dnes mají co nabídnout. Časy se sice změnily, ale kupředu šly i materiály a technologie, které z venkovních rolet dělají nejen spolehlivé stínění, ale také designový prvek.