zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní okna anebo zimní zahrady. Samozřejmostí je pak velká škála materiálů a barev.

V první řadě si vyberte, jak chcete plissé ovládat, zda pomocí šňůry anebo madla. Výhodou madla je možnost ovládat plissé i v těžko dostupných místech a to jednoduše pomocí doplňkové ovládací tyče.

Plissé se pak vytahuje a stahuje za pomocí spodního profilu, případně mohou být pohyblivé oba profily. Toto řešení přináší řadu výhod, protože nejste omezeni pevným horním profilem a můžete plissé umisťovat dle aktuální potřeby po celé délce okna.

Revolučním plissé je dozajista dvou-látkové provedení. Kombinace dvou libovolných látek totiž umožňuje přes den používat plissé jako dekorativní prvek, kterým můžete nahradit například stávající záclony a na noc zvolit druhou látku s nízkou propustností světla, která Vám zaručí dokonalé soukromí. Máte tak vše v jednom a nemusíte volit mezi designem a zastíněním.

Jakmile se rozhodnete pro dané provedení, čeká Vás výběr látky a barvy. Určitě se zaměřte na to, co od dané látky budete očekávat. Kromě gramáže látky pro Vás budou důležité tyto tři vlastnosti látek: pohlcení (absorpce), propustnost (transmise) a odražení (reflexe). Díky těmto vlastnostem zjistíte:

  • kolik % daná látka propouští světla do místnosti

  • kolik % světla pohlcuje

  • kolik % světla odrazí



A co následná údržba? Ta je velmi jednoduchá. Plissé stačí otřít suchou utěrkou, případně opatrně očistit vysavačem. Látky označené jako „ Vhodné pro ruční praní“ pak můžete jednoduše ponořit do lázně o teplotě 30° s přídavkem čisticího prostředku. Důkladně omyjete, pověsíte nazpět a necháte uschnout.



Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jaké jsou hlavní rozdíly u pergoly ARTOSI oproti konkurenčním bioklimatickým pergolám?

Během uplynulého roku jsme měli možnost se zúčastnit 3 velkých veletrhů a projít si tak více konkurenčních pergol. Článek nemá sloužit k hanění cizích produktů, ale k vyzdvižení výhod a kladů pergoly ARTOSI. Pokud se chystáte na koupi bioklimatické pergoly na vaši terasu a plánujete si projít více prodejců, zaměřte se na následující body. 

Proč lidé objednávají stínící techniku? 3. díl: Vertikální žaluzie

Proč lidé objednávají vertikální žaluzie? Jedním z důvodů je, že zastíní větší skleněné plochy, čehož hojně využívají zejména firmy. Vyrábí se z různých materiálů, z nehořlavého, který se vyplatí do kancelářských prostor či z materiálu se skleným vláknem, který zase uvítají alergici. Můžete je namontovat i do prostoru a opticky tak předělit místnost třeba na pracovišti nebo v domácnosti, což je výhodné i tam, kde se dveře nebo dvířka namontovat nedají. Vertikální žaluzie jsou druhým nejprodávanějším produktem interiérového stínění. Důvodů proč tomu tak je, může být celá řada. Jedním z nejdůležitějších může být snadné vyměření a montáž.

První "Světový den stínící techniky" - 21. 3. 2023

První jarní den úplně vyzývá k tomu, abychom se zamysleli nad naším fungováním na planetě Zemi a nad její ochranou. A právě z tohoto důvodu byl na tento den ustaven nový světově uznávaný den - Global shading day, neboli Světový den stínící techniky.

Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.