zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním. Jak si ale správně vybrat z velkého množství typů a provedení stínící techniky?

V první řadě si musíte položit otázku, co vlastně od stínící techniky očekáváte. Zajímá vás hlavně cena, vzhled nebo funkčnost? Chcete stínění vnitřní nebo venkovní? Na tyto otázky si odpovězte hned na začátku – celý proces nákupu pak bude mnohem jednodušší.

 

Jestliže se v nabídce ještě úplně neorientujete, zde je stručný výtah:

  • Do vnitřního stínění patří horizontální žaluzie a vertikální žaluzie, látkové rolety, plisé, japonské posuvné stěny či dřevěné žaluzie. Výhodami vnitřního stínění jsou nízká cena, velký výběr provedení a jednoduchá montáž. Díky široké škále barev, materiálů a vzorů můžete při utváření vzhledu místnosti doslova čarovat.
  • Pokud máte vyšší nároky a chcete, aby stínící technika působila taky jako zvuková či tepelná izolace, zvolte spíše exteriérové stínění. Např. venkovní žaluzie či venkovní  rolety, které navíc slouží jako bezpečnostní prvek. Nezapomeňte ani na markýzy – ty v teplých letních dnech ochrání před sluncem váš balkon nebo terasu.
  • Teprve poté, co máte jasno v typu stínění, přemýšlejte nad dalšími parametry. Důležitý je hlavně způsob ukotvení nebo způsob ovládání – manipulace se stíněním pro vás musí být pohodlná a pokud možno co nejjednodušší.
  • Jestliže nakupujete žaluzie online, čeká vás i zaměřování. K tomu stačí klasický metr a návod na vyměření, který si stáhněte rovnou společně s návodem na montáž a údržbu. S těmito dokumenty v zádech už byste měli přesně vědět, co vás s daným stíněním čeká.

Tak. Snad v tom máte jasněji. Vybrat vhodný typ stínění dle vašich požadavků, způsob ukotvení nebo ovládání a nakonec i barvu a povrchovou úpravu. Je to vlastně docela hračka.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Čím se liší kvalitní látky od těch méně kvalitních?

Říkáte si „Látka jako látka“. Všechno vypadá podobně, tak v čem by mohl být rozdíl. Ale pozor, rozdílů může být opravdu hodně a koupí nekvalitní rolety zbytečně její pořízení prodražíte.

Labona, s.r.o. – dodavatel české stínící techniky, plastových palubek a plotů

Jsme e-shop specializující se na prodej stínící techniky a plastových palubek a plotů. Našimi dodavateli jsou ryze české firmy ISOTRA a.s., STÍN KOVO, s.r.o. a Renol CZ, s.r.o.

Jak vyměřit podomítkové purenitové boxy pro venkovní žaluzie?

Purenitové boxy jsou nejen nejideálnější varianta pro podomítkové venkovní žaluzie, ale i jeden z nejjednodušších produktů k vyměření. Díky snadnému vyměření jsou vhodným produktem pro objednání právě na e-shopu.