zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak si užít pohodový letní den na terase? Proč lidé objednávají markýzu?

Taky milujete ty dny, kdy svítí sluníčko a příjemná denní teplota vás vybízí k posezení na čerstvém vzduchu celý den? Ty dny, kdy si s kávou sednete na terasu a rozjímáte? Se stoupajícími teplotami však hrozí, že například oběd na terase se promění v utrpení. Řešení naštěstí existuje a je jednoduché. Vyzkoušejte markýzu.

Každý z nás, kdo má terasu či balkón se na první sluneční paprsky a posezení těší po celou zimu. S ranní kávou v jedné ruce a se zahradní konvičkou v ruce druhé a si užíváme zalévání truhlíků s květinami a bylinkami, které jsme si koupili cestou z práce, nebo si prostě jen tak sedíme a odpočíváme.

 

Určitě mi dáte za pravdu, že k  venkovní letní pohodě paří nejen ten hrnek kávy, který popíjíte ráno na balkoně v županu, ale i jídlo v průběhu dne připravené na grilu třeba k obědu. Je úplně jedno, jestli to bude oběd pro dvě, čtyři osoby, nebo větší okruh přátel.  Hlavní prioritou je vychutnat připravené dobroty s chutí a hlavně v příjemném prostředí. Vzhledem ke stoupajícím teplotám v době oběda, je vhodné nejen sezení pro hosty, ale i prostřené stoly, na kterých bude občerstvení servírováno, zastínit! Co je řešením? Řešením je markýza!

 Proč pořídit markýzu?

  • užijete si denní grilování bez úžehu
  • uchráníte naservírované jídlo před slunečními paprsky
  • zastíníte stoly i židle před žhavým sluncem,
  • zabráníte přehřátí dlažby terasy, a fasády
  • zadržíte teplo, které sálá do interiéru otevřenými dveřmi a okny
  • markýza ochrání před náhlým mírným deštěm
  • při jídle, čtení, zábavě a hrách nepíchá sluníčko do očí
  • zútulníte terasu / balkon
  • vytvoříte útulný venkovní koutek
  • zvětšíte svoje obytné prostory
  • markýzu je možné doplnit o osvětlení, topná tělesa, čidla a řídicí systémy  PC/Smartphone 4

Markýza se ovládá jednoduše, klikou, můžete si však pořídit takovou, která je vybavená ovladačem nebo vypínačem a stahuje se automaticky. Pořizovací cena takové markýzy je sice trochu vyšší, ale již po první letní sezóně této investice nebudete litovat.

Markýza je produkt, který vám bude sloužit několik let a investice do vašeho pohodlí se vyplatí. Ušetřit můžete díky vlastnímu vyměření a montáži. Vyměření dle návodu není nijak složité a montáž zvládne skoro každý kutil. Jak si takovou markýzu vybrat a správně ukotvit, se dočtete v dalších našich článcích v našem blogu.

Je čas jít ven… užijte si to!

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Žaluzie se dají použít i velmi originálně

Víte, že žaluzie umí mnohem víc než jen znemožnění průniku světla do místnosti a ukrytí života v domě před zvídavými pohledy z venku?

Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.

Plastové palubky: Jaké zvolit?

Plastové palubky jsou trendem, který vzrůstá na oblibě a vytlačuje palubky dřevěné. Důvod je jasný, snadno se montují, můžete si vybrat z široké nabídky barevných odstínů a jsou prakticky bezúdržbové.