zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak si vybrat vertikální žaluzie?

Vezmeme to pěkně postupně. Vertikální žaluzie mají využití především pro větší plochy. Je to dáno možností použití až do šířky 5,9m a maximální plochy 12,5m2. Dnes již neplatí, že se používají jen do kanceláří. Samozřejmě se používají hlavně do reprezentativních firemních prostor, ale je čím dál častější, že vertikální žaluzie můžeme vidět v rodinných domech či bytech. Vybíráme z obrovské palety kvalitních látek a barevných provedení.

Jaké jsou možnosti výběru?

jak vybrat vertikální žaluzie?

 

 

Základní rozdělení je mezi šířkou lamel 89mm a 127mm. Zde platí, že pokud máte užší prostor cca pod 1,5 běžné šířky, klidně zvolte užší variantu 89mm. U ostatních rozměrů se již vyplatí širší lamela 127mm. Jak správně vertikální žaluzie vyměřit, se dozvíte v našem návodu na vyměření žaluzii.

Co látky a barvy?

jak vybrat látku a barvu žaluzie?

 

Barevné provedení je rozděleno do 4 kategorií. Základní provedení neznamená, že je méně kvalitní, ale látka je hodně používaná a dobře dostupná i pro nás. Proto je její cena jiná než u dražších látek, které vozíme třeba až z blízkého východu. Každá látka má v tabulce naznačeny údaje o odražení, pohlcení a propustnosti. Pojďme se na jednotlivé vlastnosti látky podívat blíže.

Gramáž určuje váhu látky, tedy počet Kg na m2, obecně se dá říct, že čím větší gramáž tím nižší propustnost látky a větší zatemnění. Ostatní vlastnosti látky jsou uváděny v % a značí kolik světla je daná látka schopna pohltit, odrazit a propustit do interiéru. Pokud budete chtít například pouze nahradit klasické záclony, vybírejte z látek s nízkou gramáží a vysokým procentem propustnosti. Kategorie látek zcela zatemňujících je již podle názvu nabitá látkami, které nepropustí vůbec žádné světlo a jsou vhodné k co největšímu zatemnění.

Na co dalšího si dát pozor?

Montáž a umístění žaluzií

 

 

Montáž do stěny či stropu je jasná. Když si vyberete možnost do stropu, budete kolejnici montovat rovnou do stropu. Když možnost do stěny, dostanete od nás ještě konzolky, přes které pohodlně namontujete do stěny. Umístění ovládání je vždy z pohledu z interiéru na okno. Jen zapřemýšlejte, na jaké straně budete chtít ovládání. Aby Vám pak nepřekážel třeba psací stůl, postel či skříňka.

U způsobu stahování se nejčastěji používá způsob stahování doprava či doleva podle toho kde máte větší místo vedle okna. Když je žaluzie na šířku dost veliká a máte kolem okna místo, doporučujeme klidně zadat stahování opona.

 

Nabídka vertikálních žaluzií

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.

Jakou střechu na pergolu se vyplatí zvolit?

V tomto článku se nebudeme zabývat výběrem typu, ale zaměříme se rovnou na hliníkové pergoly. U těch je více možností, jakou zvolit střechu, proto se pojďme podívat právě na to.

Blíží se mezinárodní stavební veletrh v Praze FOR ARCH 2022

Poslední velká letošní akce, na které se s námi můžete potkat, se blíží každým dnem. Už od 20. září se otevřou brány výstaviště PVA EXPO Praha a vy tak budete moci navštívit stavební veletrh FOR ARCH 2022.