zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak snadno regulovat světlo v podkroví?

Půda a podkroví jsou originální prostory, které nabízí mnoho možností k jejich využití. Dostatek světla do těchto prostor zajistí střešní okna. Ale ne vždy je jeho velká intenzita po celý den žádaná. Pro zastínění a regulaci světla je určena speciální žaluzie do střešních oken.  

žaluzie do střešních oken

Interiérová střešní žaluzie V-lite je lamelová žaluzie, která má klasický vzhled a působí čistě. Je navržena pro všechny typy střešních oken. Hliníkové lamely jsou v celostínícím provedení, u kterého jsou otvory pro vodící silon umístěny na zadní části lamely. Při jejich úplném zatažení a sklopení dochází k jejich překrytí a skrz otvory neproniká světlo. Průniku světla po stranách zabrání vodící lišty, které jsou z eloxovaného hliníku.

Naklápění lamel je možné pomocí kolečka na horním profilu žaluzie nebo jezdce. Jezdec lze umístit po celé délce boční vodící lišty. Vytažení a stažení žaluzie se provádí madlem. Pro hůře dostupná okna, nebo pro děti, které na ovládání nedosáhnou, stačí využít ovládací tyč, díky které se žaluzie ovládá velice snadno a bezpečně. 

stínění do střešních oken

stínění do střešních oken

Další varianty nejen pro zastínění, ale i zatemnění střešních oken naleznete na našich webových stránkách v kategorii stínění do střešních oken.


Pavel Hrdlička




Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme Vám, jaké typy rolet jsou a jaké jsou jejich výhody oproti klasickým žaluziím.

Dotace na venkovní stínicí techniku jsou tady!

S radostí vám oznamujeme, že dlouho očekávaná dotace na venkovní stínicí techniku v rámci programu Nová zelená úsporám je tady, a byla spuštěna v pondělí 15. 10. 2018.

Záclony v kuchyni: čím je nahradit?

Tradičně se k zastínění kuchyně používaly záclony a závěsy, v poslední době se však trendy mění a častěji se setkáváme spíše s roletami a žaluziemi. Které z nich jsou do kuchyně vhodné? Podívejte se, jak je vybrat.

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?