zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.

Chci klasickou žaluzii do okna

V dnešní době je již na výběr daleko více možností než jen klasické žaluzie ovládané řetízkem. Pokud však klasické žaluzie opravdu hledáte, máte na výběr z více variant. První z nich jsou vnitřní horizontální žaluzie. Používají se nejčastěji do plastových oken a dřevěných eurooken – mezi tyto žaluzie patří například žaluzie HIT. Do kastlových oken a jiných starších typů oken se pak hodí žaluzie s ovládáním na šňůru/tyčku, na řetízek nebo meziskelní. Horizontální žaluzie si můžete díky široké nabídce barev a imitací dřeva sladit přímo s vašimi okny či interiérem.

horizontální žaluzie na míru

Mezi horizontální žaluzie řadíme i krásné dřevěné žaluzie. Ty jsou vyrobené z dřeva kanadské lípy a jednoduše tak vnesete přírodní prvek do vašeho domova. Vypadají skvěle na každém okně.

vnitřní žaluzie do oken

Horizontální žaluzie slouží především k zastínění proti sluníčku a zároveň i k získání soukromí.

 

Nabídka horizontálních žaluzií

 

Kancelářské žaluzie do obýváku?

Další možností vnitřního zastínění jsou vertikální žaluzie. Obvyklým mýtem je, že jsou určeny pouze do kanceláře. Ano, je to nejběžnější použití vertikálních žaluzií, a platilo v době, kdy bylo na výběr pouze ze 6 barev. Dnes si však můžete vybrat z více jak 55 typů, barev a nejrůznějších provedení vertikálních žaluzií. Ty se tak skvěle hodí i do obývacích místností v domě či bytě.

interiérové žaluzie vertikální

 

Nabídka vertikálních. žaluzií

 

Venkovní žaluzie nahradí klimatizaci

Pokud vás zajímá daleko lepší zatemnění a chcete si v místnosti uchovat příjemnou teplotu i v letních měsících, bude lepší, když zvolíte venkovní žaluzie. Venkovní žaluzie jsou moderní, ale i velmi funkční prvek pro váš dům. Zabraňují slunečním paprskům i teplu v průchodu na skelnou plochu oken a tím i jejímu ohřívání. Teplota v místnosti se tak přes léto může snížit klidně i o 9 °C.

venkovní okenní žaluzie

 

Nabídka venkovních žaluzií

 

Plisované žaluzie

Toto stínění je tak trochu na pomezí. Často se nazývá plisovaná žaluzie, plisé žaluzie, nebo zkráceně plissé. Jedná se však o látkové stínění. Látka je poskládaná do harmoniky a stahuje se a vytahuje pomocí profilů. Může být jen z jedné látky, nebo můžete nakombinovat látky dvě a mít tak možnost zastínění a při stažení druhé látky zatemnění.

plisované žaluzie

 

Nabídka plisé

 

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Venkovní žaluzie na HS portály a rohové sestavy oken

Jaké jsou výhody stínění pro tyto případy a na co se vyplatí myslet? Přečtěte si krátký článek věnovaný právě tématu sestav venkovních žaluzií pro vstupní portály a rohová okna. Najdete zde vše podstatné i návod, jak jednoduše sestavu vyměřit.

Jak správně vybrat žaluzie?

Pojem „žaluzie“ je často používaný pro všechny možné produkty stínicí techniky. Pokusíme se vám snadno a přehledně vysvětlit, jaké druhy žaluzií najdete v naší nabídce. Dále jejich hlavní výhody a kde se nejčastěji používají.

Jak se udržuje venkovní markýza?

V dnešní době již v podstatě nijak. Venkovní markýza se skládá z několika částí. Celohliníková odlehčená konstrukce, látka a většinou motor nebo klika.

Vedra v létě? Takto bude v pokojích příjemně

Léto už je v plném proudu a vy možná zjišťujete, že doma není úplně tak, jak byste si představovali pro odpočinek v parných dnech. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě rozhodně není špatné mít stínící systémy, které vaše letní dny pro čtení doma či koukání na televizi udělá podstatně příjemnější. To nemluvě o spaní v noci, kdy se člověk převaluje ze strany na stranu a snaží se vyhledat alespoň nějaké chladnější místečko, obzvláště u takových podkrovních bytů či pokojů v domě.