zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat podkroví stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Do střešních oken můžete zvolit stejný typ stínění, jako máte v celém domě. Ať už to jsou horizontální žaluzie, plisé či látkové rolety. My se dnes podíváme, jakou volit látku pokud chcete plissé žaluzie či rolety.

Lze mít v místnosti úplnou tmu?

Do ložnice a pokojů, které primárně slouží pro odpočinek a spaní, volte látku, která nepropouští žádné světlo. U každé látky rolety typu R-lite, kterou máme v nabídce, naleznete všechny důležité vlastnosti látky, jako jsou odražení, pohlcení či propustnost světla. Pokud si nevíte rady jakou látku vybrat dle jejich vlastností, přečtěte si náš článek o výběru látky ke stínění.

Které látky jsou vhodné do místností, kde trávíme čas i během dne?

Do obývacích a dětských pokojů je vhodné zvolit látku, která do jisté míry světlo propouští. Vy si tak nebudete muset přisvětlovat umělým osvětlením a zároveň látka sníží teplotu v místnosti

TIP! Barvu látky vybírejte stejnou či podobnou jako v místnosti. Sluneční paprsky jí v malé míře promítnou do okolního prostředí. 

Pro větší variabilitu zvolte plissé žaluzie

Pokud si přejete větší variabilitu regulace světla, pak vám do střešních oken doporučíme plisé žaluzie. U nich můžete vybírat z různých provedení.

Jedna z variant je plisé s pohyblivým profilem. Toto stínění můžete v okně posouvat podle toho, v jaké části zrovna proniká ostré světlo. Ostatní části mohou zůstat otevřené. Do místnosti vám tak bude procházet jen příjemné denní světlo.

V případě, že máte místnost se střešním oknem tam, kde trávíte čas přes den a zároveň zde i spíte, tak máme také řešení. Tím jsou plissé s dvojitou látkou. U tohoto provedení si sami zvolíte látku na den a jinou látku na noc. 

plisé žaluzie

Plissé je elegantní zastínění, které vám v místnosti vykouzlí příjemné světlo a přitom vám umožní výhled ven.

Mějte vaše podkroví vybavené tím správným stíněním do střešních oken.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak vybrat žaluzie?

Když padne slovo žaluzie, každý si většinou vybaví stínění na okně. Když ale přijde na věc a je potřeba se rozhodnout, jaké žaluzie pořídit domů, není výběr už tak jasný. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém popíšeme 3 základní druhy žaluzií.

Zúčastnili jsme se dobročinné akce s Nadačním fondem Modrý hroch

Slyšeli jste už o Modrém hrochovi? Že ještě ne? Tak my vám ho s radostí představíme. Čím více se dostane do povědomí, tím více lidem bude moci pomáhat.

Jaké jsou výhody v sestavě fotovoltaiky od ENBRY oproti konkurenci?

Fotovoltaika je stále populárním způsobem, jak snížit náklady na energie a přispět k ochraně životního prostředí. Pokud uvažujete o instalaci fotovoltaické elektrárny, podívejte se níže, jaké výhody oproti konkurenci přináší pořízení sestavy FVE od společnosti ENBRA.

Jak jsem nakupovala látkové rolety přes e-shop

I žena dokáže do svého domova sama vybrat, vyměřit, nakoupit a namontovat látkové rolety, tak aby nejen ladily k interiéru, ale také perfektně stínily. Nevěříte? Podívejte se na náš článek, dokážeme vám, že to není nic neobvyklého ani těžkého.