zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vybrat látku do střešních oken?

V dnešní době, kdy je i v menších městech přemíra světelného smogu, mohou nezastíněné střešní okna narušit náš spánek. Budit nás může také jasný úplněk. V letních dnech je to naopak horké slunce, které nám bez pořádné klimatizace nedovolí zůstat v místnosti. Jaké tedy vybrat podkroví stínění pro klidný spánek či letní pobyt v podkroví domu?

Do střešních oken můžete zvolit stejný typ stínění, jako máte v celém domě. Ať už to jsou horizontální žaluzie, plisé či látkové rolety. My se dnes podíváme, jakou volit látku pokud chcete plissé žaluzie či rolety.

Lze mít v místnosti úplnou tmu?

Do ložnice a pokojů, které primárně slouží pro odpočinek a spaní, volte látku, která nepropouští žádné světlo. U každé látky rolety typu R-lite, kterou máme v nabídce, naleznete všechny důležité vlastnosti látky, jako jsou odražení, pohlcení či propustnost světla. Pokud si nevíte rady jakou látku vybrat dle jejich vlastností, přečtěte si náš článek o výběru látky ke stínění.

Které látky jsou vhodné do místností, kde trávíme čas i během dne?

Do obývacích a dětských pokojů je vhodné zvolit látku, která do jisté míry světlo propouští. Vy si tak nebudete muset přisvětlovat umělým osvětlením a zároveň látka sníží teplotu v místnosti

TIP! Barvu látky vybírejte stejnou či podobnou jako v místnosti. Sluneční paprsky jí v malé míře promítnou do okolního prostředí. 

Pro větší variabilitu zvolte plissé žaluzie

Pokud si přejete větší variabilitu regulace světla, pak vám do střešních oken doporučíme plisé žaluzie. U nich můžete vybírat z různých provedení.

Jedna z variant je plisé s pohyblivým profilem. Toto stínění můžete v okně posouvat podle toho, v jaké části zrovna proniká ostré světlo. Ostatní části mohou zůstat otevřené. Do místnosti vám tak bude procházet jen příjemné denní světlo.

V případě, že máte místnost se střešním oknem tam, kde trávíte čas přes den a zároveň zde i spíte, tak máme také řešení. Tím jsou plissé s dvojitou látkou. U tohoto provedení si sami zvolíte látku na den a jinou látku na noc. 

plisé žaluzie

Plissé je elegantní zastínění, které vám v místnosti vykouzlí příjemné světlo a přitom vám umožní výhled ven.

Mějte vaše podkroví vybavené tím správným stíněním do střešních oken.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Barevné žaluzie - jejich barvy můžete měnit dle trendů

I Vy každým rokem měníte svůj šatník na základě trendů? A proč myslet jen na oblečení? Módním změnám podléhá i Váš interiér. Trend na tento podzim a zimu přeje barvám...

Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?

Jak vybrat stínicí techniku? 2. díl

Zda se rozhodneme pro interiérovou nebo exteriérovou stínicí techniku, to se odvíjí od našich potřeb a požadavků, které na stínění klademe. Interiérová stínicí technika je elegantním a především funkčním doplňkem interiéru.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.