zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vybrat projekt pro stavbu svépomocí?

Rostoucím trendem v českém stavebnictví je stavba domu svépomocí. Jen loni tak v Česku přibylo kolem pěti tisíc stavebníků a jejich počet se meziročně zvyšuje o 30%. Realizace stavby vlastníma rukama obnáší své výhody. Jedním z nejdůležitějších článků procesu je příprava kvalitní projektové dokumentace a proto je klíčové tuto část nepodcenit.

Proč stavět svépomocí?

Hlavním důvodem, proč stavbu zrealizovat svépomocí, jsou finance. Při využití Vašich zkušeností, zkušeností přátel a šikovných řemeslníků můžete ušetřit až 30% nákladů na stavbu, což v praxi znamená třeba milion korun. Ovšem ne všechny práce můžete realizovat sami. Například elektroinstalace a plyn si musíte nechat realizovat od kvalifikované firmy, jejichž doklady budou součástí žádosti o kolaudační souhlas.

Základem úspěchu je kvalitní projekt

Abyste předešli možným problémům při stavbě i užívání je nutné si na počátku nechat vyhotovit kvalitní projektovou dokumentaci, která bude předem tvořena pro svépomocnou realizaci.

Nejjednodušší a také nejrychlejší cesta k získání projektové dokumentace je výběr již připraveného typového projektu od některé z firem na trhu. Problémem bohužel často bývá, že typové projekty nejsou připraveny pro stavbu svépomocí. Komplikovaný tvar domů, neefektivní řešení vnitřních dispozic a složitý tvar střechy bývají nejčastější chyby, se kterými si stavebník nemá šanci stavbu zrealizovat sám a musí si tak ke stavbě přizvat odbornou firmu čímž dochází k prodražení stavby.

Projekty moderních typových rodinných domů připravených na svépomocnou výstavbu naleznete na domysvepomoci.cz. Domy mají jednoduchý funkční design vhodný pro svépomocné stavebníky a inteligentní promyšlené řešení vnitřních dispozic, které vám ušetří finance, urychlí výstavbu a často překvapí tím, jak jednoduše lze řešit složité problémy. Příprava takového projektu trvá přibližně měsíc.

Často se stává, že se nepodaří si z nabízených typových projektů vybrat ten správný, který by Vám vyhovoval nejvíce. Někde byste chtěli větší obývák, někde zase zrušit příčku mezi toaletou a koupelnou. Proto je možné najít i takového prodejce typových domů jako domysvepomoci.cz, který Vám umožní realizovat tyto drobné změny v projektu úplně zdarma.

Pokud byste si ani tak nevybrali projekt typového domu, je možné navrhnout individuální projekt. Ten bude vytvořen přímo na míru Vašim potřebám a požadavkům s ohledem na to, aby dům zastával základní vlastnosti pro výstavbu svépomocí – jednoduchost, funkčnost, inteligentní řešení dispozic a navíc s tradičním vzhledem v moderním pojetí. Nevýhodou individuálního domu je delší doba přípravy projektu.

Mějte na paměti, že investice do bydlení bývá na celý život. Promyšlený, funkční návrh Vašeho domu zajistí, že se Vám v domě bude dobře bydlet během celého života.


Pavel Hrdlička




Proč pořídit plastový plot?

Mám raději dřevo. Nesnáším plastové výrobky. Dřevo je živé, plast je mrtvý. Už jste někdy slyšeli podobné věty? Určitě ano. Já souhlasím také. Teď se na to podíváme trošku z jiného úhlu.

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

 

S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Jakou střechu na pergolu se vyplatí zvolit?

V tomto článku se nebudeme zabývat výběrem typu, ale zaměříme se rovnou na hliníkové pergoly. U těch je více možností, jakou zvolit střechu, proto se pojďme podívat právě na to.