zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém dokážete jednoduše doma svépomocí napravit.

Jak správně vybrat stranu ovládání?

Obvykle se strana ovládání volí naproti klice okna. Je to z důvodu, aby vám klika při manipulaci s řetízkem nezavazela. Strana ovládání se posuzuje z čelního pohledu na okno.

Co dělat v případě volby špatné strany?

Nemusíte se obávat, že by tato drobná chyba nešla napravit. Ani nemusíte ihned objednávat novou žaluzii. Mechanismus ovládání, který je schovaný v horním profilu žaluzie, lze snadno přehodit na druhou stranu.

Jak na to?

  1. Spustit žaluzii do spodní polohy.
  2. Ručně vytáhnout lamely za spodní lištu do horní polohy. (viz obrázek níže)
  3. Vytáhnout základní desku. (viz obrázek níže)
  4. Vytáhnout řetízek a ozubené kolečko. (viz obrázek níže)
  5. Kolečko nasunout na protější stranu.
  6. Nasadit řetízek s tím, že spojka musí být vždy na zadní straně, cca 10 cm od vrchu. (viz obrázek níže)
  7. Nasadit základní desku a vyzkoušet funkčnost.

Šikovný kutil má řetízek přehozený na druhou stranu za malou chvilku. A my, méně zkušení, to zvládneme také do pár minut.


Sandra Heierhoff




Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

Netypické vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou elegantní, snadno se udržují a navíc se hodí nejen pro větší prosklené plochy, ale i pro plochy atypické. Pokud se vám tento typ stínění líbí, můžete si ho nechat vyrobit v podstatě pro jakékoliv okno.

Jak vybrat stínicí techniku? 3. díl

V posledním díle „Jak vybrat stínicí techniku?“ se blíže zaměříme na techniku exteriérovou. Venkovní stínicí technika nabízí mnoho benefitů, jež vnitřní stínění nabídnout nemůže.

Jaké venkovní rolety si mám vybrat? Plastové nebo hliníkové?

Jistě si tuto otázku při výběru venkovních (předokenních) rolet také pokládáte. Pojďme se společně podívat, jaké jsou rozdíly mezi plastovými a hliníkovými roletami.