zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém dokážete jednoduše doma svépomocí napravit.

Jak správně vybrat stranu ovládání?

Obvykle se strana ovládání volí naproti klice okna. Je to z důvodu, aby vám klika při manipulaci s řetízkem nezavazela. Strana ovládání se posuzuje z čelního pohledu na okno.

Co dělat v případě volby špatné strany?

Nemusíte se obávat, že by tato drobná chyba nešla napravit. Ani nemusíte ihned objednávat novou žaluzii. Mechanismus ovládání, který je schovaný v horním profilu žaluzie, lze snadno přehodit na druhou stranu.

Jak na to?

  1. Spustit žaluzii do spodní polohy.
  2. Ručně vytáhnout lamely za spodní lištu do horní polohy. (viz obrázek níže)
  3. Vytáhnout základní desku. (viz obrázek níže)
  4. Vytáhnout řetízek a ozubené kolečko. (viz obrázek níže)
  5. Kolečko nasunout na protější stranu.
  6. Nasadit řetízek s tím, že spojka musí být vždy na zadní straně, cca 10 cm od vrchu. (viz obrázek níže)
  7. Nasadit základní desku a vyzkoušet funkčnost.

Šikovný kutil má řetízek přehozený na druhou stranu za malou chvilku. A my, méně zkušení, to zvládneme také do pár minut.


Sandra Heierhoff




Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.

Čištění látkových rolet: Vaše rolety budou zase jako nové

Pořídili jste si domů látkovou roletu a tušíte, že je třeba se o ni jednou za čas postarat, aby vám déle vydržela a stále vypadala jako při pořízení. Je to tak. I o látkovou roletu je potřeba pečovat, i když vás uklidníme, nemusí to být moc často a rozhodně to není nijak náročné.