zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměnit stranu ovládání u horizontální žaluzie HIT?

Máte obavy, zda správně zvolíte stranu ovládání u horizontálních žaluzií? Nebo se vám dokonce už stalo, že jste při objednání zadali nesprávně stranu a nyní vám ovládací řetízek na zvolené straně nevyhovuje? Nevěšte hlavu, tento problém dokážete jednoduše doma svépomocí napravit.

Jak správně vybrat stranu ovládání?

Obvykle se strana ovládání volí naproti klice okna. Je to z důvodu, aby vám klika při manipulaci s řetízkem nezavazela. Strana ovládání se posuzuje z čelního pohledu na okno.

Co dělat v případě volby špatné strany?

Nemusíte se obávat, že by tato drobná chyba nešla napravit. Ani nemusíte ihned objednávat novou žaluzii. Mechanismus ovládání, který je schovaný v horním profilu žaluzie, lze snadno přehodit na druhou stranu.

Jak na to?

  1. Spustit žaluzii do spodní polohy.
  2. Ručně vytáhnout lamely za spodní lištu do horní polohy. (viz obrázek níže)
  3. Vytáhnout základní desku. (viz obrázek níže)
  4. Vytáhnout řetízek a ozubené kolečko. (viz obrázek níže)
  5. Kolečko nasunout na protější stranu.
  6. Nasadit řetízek s tím, že spojka musí být vždy na zadní straně, cca 10 cm od vrchu. (viz obrázek níže)
  7. Nasadit základní desku a vyzkoušet funkčnost.

Šikovný kutil má řetízek přehozený na druhou stranu za malou chvilku. A my, méně zkušení, to zvládneme také do pár minut.


Sandra Heierhoff




Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plisse je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Máme za sebou skvělý workshop „Montáž fotovoltaické elektrárny“

Ve spolupráci s panem Tesárkem ze Svépomocí.cz a ENBRA, a.s. jsme připravili informačně nabitý workshop na téma „Montáž fotovoltaické elektrárny“. Byl určen především pro svépomocníky, ale místa si v něm našli i ti, kteří teprve zvažují nákup FVE a právě rozmýšlí, jestli se jim vyplatí zakázku zadat firmě, nebo ji přece jen zvládnou sami.

Blíží se mezinárodní stavební veletrh v Praze FOR ARCH 2022

Poslední velká letošní akce, na které se s námi můžete potkat, se blíží každým dnem. Už od 20. září se otevřou brány výstaviště PVA EXPO Praha a vy tak budete moci navštívit stavební veletrh FOR ARCH 2022.

Proč solární žaluzie?

Značka ISOTRA vyvinula unikátní solární žaluzii, která šetří peníze, čas i oči.  Nabíjí se totiž ze sluneční energie a díky solárnímu regulátoru se jednotlivé lamely naklápí samy, podle intenzity slunečního záření.  Jak žaluzie ISOTRA ENERGY funguje a proč si ji pořídit?