zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměřit podomítkové purenitové boxy pro venkovní žaluzie?

Purenitové boxy jsou nejen nejideálnější varianta pro podomítkové venkovní žaluzie, ale i jeden z nejjednodušších produktů k vyměření. Díky snadnému vyměření jsou vhodným produktem pro objednání právě na e-shopu.

Vyměření kastlíků na venkovní žaluzie je velmi snadné a rychlé. Pro objednání stačí znát vnější rozměr výšky a šířky okenního rámu.  

Jaké rozměry uvést do objednávkového formuláře?

  • Vyměření šířky – zaměříme vnější šířku okenního rámu
  • Vyměření výšky  - zaměříme vnější výšku okenního rámu bez parapetního profilu

Díky uvedeným rozměrům okenního rámu a vybrání konkrétního typu venkovní žaluzie se dopočítají rozměry boxu:

  • Výška boxu - je dána výškou okna a typem žaluzie.
  • Hloubka boxu -  je dána šířkou lamely (pro většinu typů žaluzií vychází na 180 mm).
  • Šířka boxu - odpovídá šířce okenního rámu. 

Purenitové boxy jsou standardně dodány s PIR izolací na zadní straně boxu o síle 30 mm. Součástí dodávky je izolační ostění s montážními profily pro vodící zaomítatelnou lištu, zakládací montážní U profil, podomítková lišta na přední stranu boxu a montážní konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Tepelná stabilita budov – stínící technika (1. díl)

Připravili jsme pro vás sérii článků, ve kterých se pan Ing. arch. Petr Brandejský zaměří na informace ohledně tepelné stability budov. Dozvíte se rozdělení standardu budov, tipy pro zlepšení tepelné stability u novostaveb i starších domů a mnoho dalšího. Pusťme se do toho.

Venkovní žaluzie na HS portály a rohové sestavy oken

Jaké jsou výhody stínění pro tyto případy a na co se vyplatí myslet? Přečtěte si krátký článek věnovaný právě tématu sestav venkovních žaluzií pro vstupní portály a rohová okna. Najdete zde vše podstatné i návod, jak jednoduše sestavu vyměřit.

Rozšíření nabídky látek na markýzy

Po delší době jsme pro vás aktualizovali výběr látek na markýzy. A nejde jen o pár vzorečků! Vzorník jsme rozšířili na více než dvojnásobné množství.

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života.