zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměřit podomítkové purenitové boxy pro venkovní žaluzie?

Purenitové boxy jsou nejen nejideálnější varianta pro podomítkové venkovní žaluzie, ale i jeden z nejjednodušších produktů k vyměření. Díky snadnému vyměření jsou vhodným produktem pro objednání právě na e-shopu.

Vyměření kastlíků na venkovní žaluzie je velmi snadné a rychlé. Pro objednání stačí znát vnější rozměr výšky a šířky okenního rámu.  

Jaké rozměry uvést do objednávkového formuláře?

  • Vyměření šířky – zaměříme vnější šířku okenního rámu
  • Vyměření výšky  - zaměříme vnější výšku okenního rámu bez parapetního profilu

Díky uvedeným rozměrům okenního rámu a vybrání konkrétního typu venkovní žaluzie se dopočítají rozměry boxu:

  • Výška boxu - je dána výškou okna a typem žaluzie.
  • Hloubka boxu -  je dána šířkou lamely (pro většinu typů žaluzií vychází na 180 mm).
  • Šířka boxu - odpovídá šířce okenního rámu. 

Purenitové boxy jsou standardně dodány s PIR izolací na zadní straně boxu o síle 30 mm. Součástí dodávky je izolační ostění s montážními profily pro vodící zaomítatelnou lištu, zakládací montážní U profil, podomítková lišta na přední stranu boxu a montážní konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

Stínění pro moderní dům, to jsou screenové rolety

Energetická úspora je díky novým technologiím stále výraznější a není proto divu, že pasivní domy jsou velmi populární. Fungují na principu systému vytápění, řízeného  větrání a využívání pasivních zdrojů tepla pomocí rekuperační jednotky. A ani zde nesmí chybět účinné stínění, které zajistí ochlazení interiéru v teplých letních měsících. Jaké vybrat?

Bioklimatická pergola jako výhodná dlouhodobá investice

V tomto článku se podíváme na bioklimatickou pergolu z hlediska financí. Pořízení hliníkové pergoly není levná záležitost, přesto se na to podívejme trochu jiným pohledem - ve srovnání s pořízením nemovitosti, neboli prostoru pro pobývání.

Vertikální žaluzie nejlevněji

Jedním z nejoblíbenějším  stínícím produktem jsou vertikální žaluzie. Naši oblibu si získaly díky své variabilitě a přijatelné ceně.