zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak vyměřit podomítkové purenitové boxy pro venkovní žaluzie?

Purenitové boxy jsou nejen nejideálnější varianta pro podomítkové venkovní žaluzie, ale i jeden z nejjednodušších produktů k vyměření. Díky snadnému vyměření jsou vhodným produktem pro objednání právě na e-shopu.

Vyměření kastlíků na venkovní žaluzie je velmi snadné a rychlé. Pro objednání stačí znát vnější rozměr výšky a šířky okenního rámu.  

Jaké rozměry uvést do objednávkového formuláře?

  • Vyměření šířky – zaměříme vnější šířku okenního rámu
  • Vyměření výšky  - zaměříme vnější výšku okenního rámu bez parapetního profilu

Díky uvedeným rozměrům okenního rámu a vybrání konkrétního typu venkovní žaluzie se dopočítají rozměry boxu:

  • Výška boxu - je dána výškou okna a typem žaluzie.
  • Hloubka boxu -  je dána šířkou lamely (pro většinu typů žaluzií vychází na 180 mm).
  • Šířka boxu - odpovídá šířce okenního rámu. 

Purenitové boxy jsou standardně dodány s PIR izolací na zadní straně boxu o síle 30 mm. Součástí dodávky je izolační ostění s montážními profily pro vodící zaomítatelnou lištu, zakládací montážní U profil, podomítková lišta na přední stranu boxu a montážní konzoly.

 


Sandra Heierhoff




Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií...

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.

S bioklimatickou pergolou máte kontrolu nad tím, kolik světla necháte proniknout do vašeho domova

V posledních letech se bioklimatické pergoly stály velmi oblíbenými. Mnoho lidí však stále váhá nad otázkou, zda tato konstrukce nezastíní přilehlé obývací prostory. Odpověď je jasná – s bioklimatickou pergolou máte plnou kontrolu nad tím, kolik světla do vašeho domu necháte proniknout.

Fotovoltaika na klíč krok za krokem

Fotovoltaika je dnes tématem řešeným na každém rohu. Řeší ji lidé v práci, přátelé, řeší ji firmy i bytové domy. Stále je to jednou z možností, jak se stát více soběstačnými a jak šetřit za energie. Pojďme se proto podívat krok za krokem, jak probíhá pořízení fotovoltaické elektrárny a co vše jejímu zprovoznění předchází.