zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou?

Odjíždíte na prodloužený víkend nebo na delší dovolenou? Potřebujete zabezpečit dům před nechtěnou návštěvou? I to může být dobrý důvod k instalaci venkovních rolet či žaluzií. Stisknutím jednoho tlačítka můžete naprogramovat stínění tak, že případné zloděje odradíte, nebo alespoň znejistíte.

Venkovní rolety

Řídicí systémy vytahují a stahují rolety, kdykoli si to přejete – i v nepravidelných intervalech. Tak působí váš dům neustále dojmem, že jste doma. Tím můžete zmást zloděje, aby si v tu chvíli váš dům pro krádež nevybírali. Zároveň také tvoří hliníkové lamely venkovních rolet souvislou vrstvu, která ztěžuje zlodějům vniknutí do domu.

Řídící jednotku TaHoma ovládáte jednoduše přes aplikaci ve svém telefonu. Rolety s pohony Somfy jsou bezdrátově připojeny k ovládací jednotce a pomocí internetu je můžete ovládat z jakéhokoliv místa na zemi.

Venkovní žaluzie

Stejným způsobem můžete ovládat venkovní žaluzie, které ale na rozdíl od rolet, nemusí byt nastavené jenom do dvou poloh. Pomocí řídicí jednotky s citlivým pohonem nastavíte na milimetr přesnou polohu lamel a tak pustíte dovnitř tolik světla, kolik chcete. Ocení to zájmena pěstitelé pokojových rostlin, pro které je důležitý pravidelný přísun slunečních paprsků.

Venkovní stínění nikdy nezaručí 100% ochranu domácností, ale představuje jednu z možných překážek pro zloděje. Sjednané vhodné pojištění domácnosti ve spojení s nainstalovaným venkovním stíněním vám určitě pomůže užít si letní dovolenou bez starostí.


Petra Šenková




Rolety a žaluzie střešním oknům svědčí

Rolety a žaluzie vnášejí do našich domovů osobitý charakter a to platí i pro podkrovní prostory. Předtím než vyrazíte na nákup, položte si otázku: Jaké řešení hledám?

Interiérová roleta s bočním vedením, to je Larra v boxu

Nedávno jsme vám představili novinku v sortimentu látkových rolet – roletu Larra. Nyní vás seznámíme s její další variantou, látkovou roletou Larra v boxu.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...