zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou?

Odjíždíte na prodloužený víkend nebo na delší dovolenou? Potřebujete zabezpečit dům před nechtěnou návštěvou? I to může být dobrý důvod k instalaci venkovních rolet či žaluzií. Stisknutím jednoho tlačítka můžete naprogramovat stínění tak, že případné zloděje odradíte, nebo alespoň znejistíte.

Venkovní rolety

Řídicí systémy vytahují a stahují rolety, kdykoli si to přejete – i v nepravidelných intervalech. Tak působí váš dům neustále dojmem, že jste doma. Tím můžete zmást zloděje, aby si v tu chvíli váš dům pro krádež nevybírali. Zároveň také tvoří hliníkové lamely venkovních rolet souvislou vrstvu, která ztěžuje zlodějům vniknutí do domu.

Řídící jednotku TaHoma ovládáte jednoduše přes aplikaci ve svém telefonu. Rolety s pohony Somfy jsou bezdrátově připojeny k ovládací jednotce a pomocí internetu je můžete ovládat z jakéhokoliv místa na zemi.

Venkovní žaluzie

Stejným způsobem můžete ovládat venkovní žaluzie, které ale na rozdíl od rolet, nemusí byt nastavené jenom do dvou poloh. Pomocí řídicí jednotky s citlivým pohonem nastavíte na milimetr přesnou polohu lamel a tak pustíte dovnitř tolik světla, kolik chcete. Ocení to zájmena pěstitelé pokojových rostlin, pro které je důležitý pravidelný přísun slunečních paprsků.

Venkovní stínění nikdy nezaručí 100% ochranu domácností, ale představuje jednu z možných překážek pro zloděje. Sjednané vhodné pojištění domácnosti ve spojení s nainstalovaným venkovním stíněním vám určitě pomůže užít si letní dovolenou bez starostí.


Petra Šenková




Jak vyměřit vertikální žaluzie pro zastínění francouzského okna?

Francouzská okna dnes činí nedílnou součást většiny moderních obydlí. Do domu zajistí větší přísun světla, otevřou prostor, poskytnou krásný výhled, propojí interiér s exteriérem a usnadní přístup na terasu, balkon či zahradu. A jak je to se zastíněním?

Vertikální žaluzie – nejen velkoformátové stínění

Vertikální žaluzie již nejsou doménou komerčních budov, především kanceláří, ale našli svoji cestu i do rodinných domů a bytů. 

Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.

Jaké jsou varianty vertikálních žaluzií?

Vertikální, svislé žaluzie tvoří součást mnoho domácností. Využívají se nejen jako stínící prvek, ale v případě potřeby také opticky předělí místnosti, nebo zakryjí něco, co nemá být vidět. Přemýšlíte nad vertikálními žaluziemi? Pojďte se s námi podívat, jaké varianty existují.