zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Jak zastínit francouzská okna?

Francouzská okna jsou krásná, velká a díky nim máme v domě mnoho světla a pocit většího propojení s okolním světem. Někteří lidé ovšem takové štěstí na situování svého domu nemají a potýkají se tak s občasným nakukováním kolemjdoucích lidí na ulici. Proto máme pro takové případy mnoho možností, jak francouzská okna zastínit a moci si užít soukromí a pohodu sám nebo v rodinném kruhu.

Zajímá Vás, jak nejen dosáhnout výše zmíněného soukromí, ale také regulovat teplo a světlo, které nám touto velkou plochou vstupuje do místnosti? Pojďme si to tedy popsat trochu podrobněji, ať z našich místností uděláme to nejlepší místo na odpočinek a rodinná setkání.

Interiérové stínění

Interiérové žaluzie

Jedním ze způsobů jak krásná a moderní francouzská okna zastínit je, že si pořídíte klasické horizontální žaluzie. Jedná-li se ovšem o větší plochy k zastínění, je vhodnější vybrat žaluzie vertikální. U těchto žaluzií máte možnost díky nabízeným barevným variantám lamel krásně sladit stínění s interiérem.

vertikální žaluzie

 

Nabídka interiérových žaluzií

 

Japonské stěny

Skvělým doplňkem pro váš dům jsou i japonské posuvné stěny, které nabízí různá provedení podle počtu kolejniček. Vybírat můžete z látek v mnoha barvách a s velmi zajímavými dekory.

japonské posuvné stěny

 

Nabídka japonských stěn

 

Exteriérové stínění

Venkovní žaluzie

Dnes velmi žádanými jsou venkovní žaluzie. Ty zamezí průniku světla do místnosti, a tudíž i výrazně eliminují přicházející teplo z vnějších prostor, stejně jako únik tepla z domova v chladných měsících. Vybrat si můžete v nabídce ze tří druhů - Cetta, Zetta a Setta. Jak už první písmena názvů napovídají, lamely žaluzií jsou tvarem podobné těmto znakům. Pokud dům teprve stavíte nebo plánujete stavět, je možné umístit box pro žaluzie pod omítku. Jestliže už máte dostavěno, nevadí — venkovní žaluzie si můžete pořídit i na hotovou stavbu. Jen budou mít viditelný horní kryt.

Venkovní žaluzie

 

Nabídka venkovních žaluzií

 

Markýzy

Další možností stínění jsou markýzy. Ty jsou vhodné hlavně u francouzských oken se vstupem na terasu či balkón. Tento typ stínění slouží především k zastínění při venkovním posezení, nicméně se jedná o velmi dobrý způsob, jak slunečním paprskům zamezit před vniknutím do místnosti a následným zahřátím.

Venkovní markýzy u domu

 

Nabídka markýz

 

Nezapomínejte však, že francouzská okna jsou také designový prvek. Proto volte stínění tak, aby i tato funkce oken byla zachována a stínění bylo jen decentním doplňkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

Po roce je tu opět Veleton - Stavební online veletrh

Uběhlo to jako voda a je tu další online stavební veletrh Veleton 2023. Co vás na něm čeká a proč ho navštívit? A jakým způsobem?

Konečně akce po více než roce - stavební veletrh VELETON

V dnešní době je to téměř k nevíře - stavební veletrh v termínu 14. - 16. 5. 2021. Ale je tomu tak. A ještě se na něj dostanete bezpečně z pohodlí vašeho gauče. Je online. Žádné testování, žádné kontroly. Vždyť to je super šance získat odpovědi a vybrat si partnery pro vaši stavbu či rekonstrukci.

 

 

Rozšíření nabídky látek na markýzy

Po delší době jsme pro vás aktualizovali výběr látek na markýzy. A nejde jen o pár vzorečků! Vzorník jsme rozšířili na více než dvojnásobné množství.